FIRMĂ din VÂLCEA, PARAVAN al TRAFICANŢILOR de HEROINĂ! Cinci percheziţii în Râmnic!

FIRMĂ din VÂLCEA, PARAVAN al TRAFICANŢILOR de HEROINĂ! Cinci percheziţii în Râmnic! foto Vocea Valcii

Captură impresionantă de heroină în România, iar Vâlcea apare din nou în peisaj. Asta pentru că anchetatorii au descoperit că drogurile de mare risc erau transportate cu două tiruri ce avea numere de înmatriculare de Vâlcea, fiind închiriate chiar de la o firmă din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Operaţiunea de capturare a heroinei a avut loc marţi, 28 iulie 2015, când poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii de la DIICOT Satu Mare au descoperit că tirurile au intrat în România prin Vama Siret, le-au urmărit atent până au ajuns în Vama Petea, iar acolo a avut loc descinderea.

330 de kilograme de heroină, în valoare de 40 de milioane de euro

Conform şefului DIICOT, reţeaua infracţională de traficanţi de droguri era urmărită de circa patru ani. Marfa doar tranzita România, nefiind pentru consumatorii români, ci pentru cei din Olanda şi Germania.
Pentru a-i prinde pe traficanţi, în perioada ianuarie – iulie 2015, anchetatorii au acţionat pe relaţia Turcia – Ucraina – România - Europa de Vest, urmărind îndeaproape transportul de heroină trimis din Afganistan.
Ca urmare, marţi, 28 iulie 2015, oamenii legii au reuşit să prindă în flagrant o mare parte din reţeaua infracţională de traficanţi, în momentul în care au depistat tirurile în trafic şi au descoperit o cantitate record de droguri.
Conform Poliţiei Române, unul dintre tiruri a fost oprit, într-un punct de trecere a frontierei din județul Satu Mare, autotrenul cu numere de Vâlcea fiind condus de un bărbat 60 de ani, din județul Olt. De asemenea, în municipiul Bistriţa a fost găsit cel de-al doilea tir, condus de un bărbat de 61 de ani. În cele două autotrenuri au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul acestora, în total fiind vorba de 330 de kilograme de droguri.

Doi dintre traficanţi sunt din Vâlcea

Anchetatorii au descoperit că membrii grupării infracţionale din România erau doi cetăţeni români, dar şi doi turci stabiliţi în ţara noastră. Românii, din primele informaţii pe care le avem, sunt vâlceni, fiind vorba despre George-Solomon Săman şi Liviu-Constantin Bîngă, iar turcii, cu care cei doi cooperau, sunt Yigit Hakan şi Sincar Huseyin.
De aceea, ca urmare a descoperirii celor 330 de kilograme de heroină în tirurile înmatriculate în Vâlcea, în municipiul Râmnicu Vâlcea au avut loc cinci percheziţii, la casele celor doi vâlceni, Săman şi Bîngă, dar şi la una dintre societăţile comerciale de la care au fost închiriate cele două tiruri cu care erau transportate drogurile.
Firmă respectivă este o societate de transport în municipiul Râmnicu Vâlcea. Acolo, mascaţii şi procurorii au zăbovit o zi întreagă şi, la final, au ridicat suma de 136.000 de euro, 2 autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare şi laptop-uri.

Modul de operare al traficanţilor

Procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au descoperit că tirurile, fără încărcătură, au plecat din Vâlcea la jumătate lunii iulie, iar în data de 17 iulie au părăsit România, cu destinaţia Ucraina, fiind conduse de vâlceanul George Solomon Săman şi de turcul Sincar Huseyn.
„De asemenea, inculpaţii Yigit Hakan şi Săman George-Solomon, au recrutat doi şoferi pentru a transporta drogurile. La indicaţiile inculpaţilor Yigit Hakan şi Săman George-Solomon, cei doi şoferi s-au deplasat în Ucraina de unde au preluat cele două autotrenuri şi le-au introdus în România.
La data de 24.07.2015 autotrenul condus de către suspectul G.M a intrat în România prin PTF Siret şi ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până la PTF Petea unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul autotrenului.
La data de 27.07.2015 autotrenul condus de către suspectul D. I. a intrat în România prin PTF Siret şi ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până în Bistriţa, jud. Bistriţa Năsăud unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul capului tractor” – se arată în comunicatul DIICOT.

Traficanţii au fost reţinuţi

După percheziţii şi audieri, procurorii au luat decizia de a-i reţine pentru 24 de ore pe cei patru inculpaţi. Aşadar, Yigit Hakan, George-Solomon Săman, Liviu-Constantin Bîngă şi Sincar Huseyin vor fi duşi în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc.
„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații şi Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române” – mai menţionează procurorii DIICOT.

PRECIZARE

Parcul de dezmembrări auto din Râmnicu Vâlcea nu are nicio legătură cu traficanţii de heroină

Conform ultimelor informaţii pe care le-am primit, patronii firmelor din Vâlcea care au transportat cu tirurile lor 330 de kilograme de heroină sunt românul George-Solomon Săman şi turcul Yigit Hakan. Ei bine, turcul Hakan este cel care a închiriat un biroul din clădirea societăţii care deţine parcul de dezmembrări auto din Râmnicu Vâlcea, de pe varianţa de ocolire a municipiului, acolo fiind făcută una dintre percheziţiile DIICOT.
Trebuie să precizăm că, societatea ce deţine parcul auto de dezmembrări nu are absolut nicio legătură cu traficanţii de droguri.

 

Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...