Sebastian Ghiţă, trimis în judecată dare de mită şi spălare de bani

29 Iul 2015
Sebastian Ghiţă, trimis în judecată dare de mită şi spălare de bani Foto: libertatea.ro
Deputatul Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu au fost trimişi în judecată de DNA, fiind acuzaţi de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu. Dosarul instrumentat de procurorii DNA se referă la casa de locuit oferită primarului în schimbul finanţării echipei de baschet sponsorizată de Ghiţă, de la bugetul primăriei Ploieşti.

În 2013, fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, a acordat o o finanţare nerambursabilă din bugetul local, de 1,5 milioane de lei clubului de de baschet CSU Asesoft Ploieşti, finanţat de Sebastian Ghiţă.

Pentru acest lucru, fostul edil a pretins şi a primit de la Ghiţă, prin intermediul unei firme controlate de Ghiţă, o casă de locuit în Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu a plătit doar 124.000 de lei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...