Judecătorii din Vâlcea au decis: „Clanul Lăbuş” rămâne după gratii

Judecătorii din Vâlcea au decis: „Clanul Lăbuş” rămâne după gratii foto arhiva Vocea Valcii
După ce în data de 30 iunie 2015, magistraţii Tribunalului Vâlcea au luat decizia de a-i elibera din arestul preventiv pe cei patru membri ai „Clanului Lăbuş” care au mai rămas după gratii, acum aceeaşi judecători s-au răzgândit. Mai ales că superiorii lor de la Curtea de Apel Piteşti nu au fost aşa încântaţi de decizie.

Astfel, în data de 22 iulie 2015, instanţa Tribunalului Vâlcea au „dres-o”, luând decizia să menţină măsura arestului preventiv a inculpaţilor Mihăiţă Obreja – zis „Lăbuş”, Valeriu Petre Sandu, Andrei Nicolae Binder şi Ştefan Radu Drăghici pentru următoarele 30 de zile. În schimb, cele două femei care fac parte din gruparea infracţională, Larisa Elena Ungureanu şi Camelia Popa, au fost puse în libertate, sub control judiciar. Aceeaşi măsură a controlului judiciar a fost instituită şi asupra poliţistului Gabriel Popa, fostul adjunct al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

„Menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor: Obreja Mihăiţă, Sandu Petre Valeriu, Binder Andrei Nicolae şi Drăghici Radu Ştefan, aflaţi în stare de arest preventiv la Penitenciarul Colibaşi. Ia act de retragerea cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o altă măsură preventivă formulată de inculpatul Drăghici Radu Ştefan. Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţii: Ungureanu Elena Larisa, Popa Camelia şi Popa Gabriel Mihai” – se arată în minuta instanţei.

Demn de remarcat este şi faptul că zilele trecute, mai exact luni, 27 iulie 2015, s-a constatat legalitatea sesizării instanţei, după ce procurorii vâlceni şi-au îndreptat greşelile din rechizitoriu, şi s-a luat decizia începerii judecăţii pe fond.

„Constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 131D/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea, ale cărui neregularităţi au fost îndreptate prin «Actul de sesizare» al aceleiaşi unităţi de parchet, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare” – au decis judecătorii.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...