CERŞETORUL MISTERIOS

Îl poţi vedea în fiecare dimineaţă în pasajul pietonal din centru. Nu e ca ceilalţi cerşetori. Mereu proaspăt ras şi mirosind a colonie fină, e îmbrăcat în zdrenţe Armani legate cu o sfoară Versace şi pune tot ce capătă într-o sacoşă Louis Vuitton ultimul model.

În schimb, de primit primeşte orice. Bani, covrigi, mere, gogoşi, colivă, haine vechi, orice îi dai, pupă şi bagă în traistă, neuitând să zică bogdaproste. Bătrânele mai miloase îi mai aduc câte o farfurie de ciorbă sau mâncare de prune, dar el le mulţumeşte şi le spune c-ar prefera doar chestii pe care să le poată vinde pentru că are mare nevoie de bani.

Le mai spune că bugetul Primăriei e la pământ şi că numai cerşind cu spor mai poate spera să adune suficienţi bani pentru a susţine financiar proiectele de modernizare demarate. Gospodinele îl alintă Gigică sau chiar Gigilică, dar noi, ziariştii, nu ne permitem. Noi îi spunem, respectos, domnule Primar Ion Gigi Matei sir. Altminteri, sigur ne-ar da în judecată.

***

Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare.

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...