FOTO: Imigranţi transportaţi în Ungaria ca evrei în 1944 în Germania nazistă

FOTO: Imigranţi transportaţi în Ungaria ca evrei în 1944 în Germania nazistă Foto: corriere.it
Publicaţia italiană Corriere della Sera a dat publicităţii fotografii cu zeci de extracomunitari, transportaţi într-un tren al cărui vagon avea uşile blocate, în Ungaria. Trenului intercity care a circulat joi pe ruta Pecs-Budapesta i-a fost adăugat un vagon suplimentar în care au fost băgaţi zeci de imigranţi, printre care erau şi copii şi femei, iar uşile erau blocate pentru a evita fuga loc. Pe unul din geamurile vagonului unul dintre imigranţi a scris: „Acest vagon circulă cu uşile închise”.

Persoanele transportate în acest vagon special au fost imigranţi extracomunitari depistaţi în sudul Ungariei şi transferaţi la centre speciale din Budapesta.

Politicieni şi presa de opoziţie din Ungaria au comparat această situaţie cu transferul evreilor, în anul 1944, spre lagăre de concentrare naziste. „Este o situaţie asemănătoare cu cea din anul 1944, când o jumătate de milion de evrei din Ungaria au fost transferaţi cu trenuri speciale spre lagăre de concentrare naziste”, a afirmat un politician ungur de stânga, sub protecţia anonimatului.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...