Fost ministru de interne, ARESTAT pentru 30 de zile

24 Iul 2015
Fost ministru de interne, ARESTAT pentru 30 de zile Foto: romaniatv.ro
Fost ministru de Interne în guvernarea PDL, senatorul Gabriel Berca, a fost arestat preventive pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de procrurorii DNA de traffic de influență.

Procurorii DNA au reținut în sarcina fostului ministru că în anul 2012, folosindu-se de un intermediar, a cerut suma de 180.000 de euro pentru a influența membri ai guvernului să aloce fonduri bănești unei primării din județul Bacău.

Inițial, în momentul când I s-au adus la cunoștință acuzațiile, Berca a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi a fost arestat preventive pentru 30 de zile.

”În perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu, a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru partidul din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranşe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a unui partid politic (PDL- n.r.), să-şi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.

Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale”, se arată într-un comunicat al DNA.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...