Oameni de afaceri din Vâlcea, daţi pe mâna justiţiei pentru evaziune fiscală

Oameni de afaceri din Vâlcea, daţi pe mâna justiţiei pentru evaziune fiscală Foto: arhiva Vocea Valcii
Procurorii şi poliţiştii au decis să-i trimită în judecată pe doi afacerişti din localităţile Frânceşti şi Mihaeşti, din judeţul Vâlcea. Oamenii legii îi acuză pe cei doi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, ei înşelând statul cu sute de mii de lei.

Unul dintre aceştia este Dumitru M. – 44 de ani, din Frânceşti, care a comisa fapta în anul 2012. Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice Vâlcea au primit sesizări conform cărora omul de afaceri, administrator al unei firme din localitatea Frânceşti, ar fi vândut cereale fără a înregistra operaţiunile financiare în contabilitate. De asemenea, anchetatorii au descoperit că omul „ar fi inclus în declaraţiile fiscale operaţiuni de achiziţie fictive cu scopul micşorării masei impozabile şi a deducerii de TVA”.

Prejudiciul cauzat de el statului se ridică la suma de 242.618,88 de lei, iar pentru fapta comisă a fost trimis în judecată.

Cel de-al doilea om de afaceri din Vâlcea trimis pe mâna justiţiei este Ştefan M., de 49 de ani, din comuna Mihăeşti, administrator al unei societăţi comerciale, acuzat tot de evaziune fiscală.

Acesta a „uitat” să treacă în evidenţa contabilă a societăţii sale operaţiuni de livrare de mărfuri consemnate în facturi. El a comis faptele în perioada iunie-octombrie 2009, cauzând un prejudiciu de 89.201,31 de lei.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...