Manifestaţii anti austeritate la Atena

Aseară, la Atena, au manifestat mii de oameni, care nu sunt de acord cu condițiile incluse în noul plan de ajutor convenit de Grecia cu creditorii. Protestul a fost organizat de sindicatul funcţionarilor publici ADEDY, a cărei centrală sindicală se opune unui nou plan de ajutor considerat „barbar”.

Potrivit poliţiei grece, s-au adunat în apropierea parlamentului aproximativ 6.000 de persoane, dintre care circa 5.000 erau militanți ai sindicatului PAME, afiliat la partidul comunist.

Manifestanţii au scandat „Nu noului memorandum”. Sub numele de memorandum sunt cunoscute în Grecia planurile de ajutor financiar asociate cu o austeritate drastică. Două astfel de planuri au fost acordate Greciei în 2010 și 2012. Un al treilea ajutor este așteptat după încheierea unui acord între Grecia și creditorii ei UE și FMI.

Un prim pachet de măsuri votat săptămâna trecută a fost contestat în stradă la Atena de circa 12.000 de persoane, manifestări care s-au lăsat cu ciocniri între protestatari şi poliţişti. Manifestarea de aseară a avut un caracter paşnic.

În timpul acestei nopții, parlamentarii au votat un nou pachet de măsuri contestate.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...