ANGAJATUL unui consilier judeţean, CONDAMNAT pentru DELAPIDARE

ANGAJATUL unui consilier judeţean, CONDAMNAT pentru DELAPIDARE foto Vocea Valcii
Societatea comercială a consilierului judeţean PSD, Victor Marin, a fost păgubită cu suma de 31.411 lei chiar de unul dintre angajaţi. Cazul a fost descoperit încă din anul 2008, însă abia acum vinovatul şi-a primit pedeapsa pentru comiterea infracţiunii de delapidare, el fiind condamnat de magistraţii Judecătoriei Bălceşti.

Marius Constantin Dragotă, de 30 de ani, din oraşul Bălceşti, a fost angajat, pe postul de agent de vânzări, al firmei SC Giovanni SRL, societate comercială patronată de consilierul judeţean şi preşedinte al PSD Bălceşti, Victor Marin. În anul 2008, angajatul a fost prins în timp ce făcea „inginerii” financiare, care păgubeau firma cu sute de milioane de lei vechi.

În fapt, Dragotă mergea la firmele de la care trebuia să încaseze bani, le tăia chitanţele cu sumele corecte pe care acestea le datorau către SC Giovanni SRL, însă, când ajungea la casieria societăţii, prezenta chitanţe false şi depunea o sumă mult mai mică decât cea pe care o încasa. Manevra i-a mers în cazul a doi clienţi, iar prejudiciul cauzat firmei consilierului judeţean PSD se ridică la suma de 31.411 lei.

Cel ce a descoperit delapidarea a fost chiar consilierul judeţean PSD Victor Marin, care a făcut imediat o plângere la Poliţia Oraşului Bălceşti, reclamând că agentul de vânzări al firmei sale, Marius Constantin Dragotă, este bănuit de comiterea infracţiunii de delapidare a societăţii sale. Liderul social-democrat a observat neconcordanţe între exemplarul unor chitanţe pe care agentul le-a eliberat şi cel depus la casierie. Mai mult, Victor Marin a fost tras la răspundere chiar de clienţii săi, care ştiau că au plătit o sumă mai mare, dar care totuşi erau înregistraţi ca datornici.

Unul dintre clienţi este Aurel Irinel Popa, care s-a prezentat la firma SC Giovanni SRL şi a reclamat că există o neconcordanţă între soldul cu care figura şi chitanţa ce i-a fost înmânată de agentul de vânzări Marius Constantin Dragotă, ca urmare a sumei achitate.

Ca atare, pe firul problemei au intrat organele de cercetare penală, care au fost nevoite să trimită documentele la o expertiză grafologică, deoarece agentul de vânzări nu a recunoscut nici în ruptul capului că ar fi eliberat chitanţe false.

Închisoare cu suspendare...

Inculpatul a fost trimis în judecată la şase ani de la comiterea faptei, Marius Constantin Dragotă fiind judecat de magistraţii Judecătoriei Bălceşti, cei care marţi, 21 iulie 2015, l-au găsit vinovat de comiterea infracţiunii de delapidare în formă continuată. Judecătorii l-au condamnat pe fostul angajat al SC Giovanni SRL la 1 an şi opt luni de închisoare cu suspendare, precum şi la plata pagubelor cauzate societăţii comerciale a pesedistului Victor Marin.

„Condamnă inculpatul Dragotă Constantin Marius, la pedeapsa închisorii în cuantum de 1 an şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În baza art. 290 C.pen. din 1968 cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. din 1968 şi art. 396 alin. (10) C.pr.pen. condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii în cuantum de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 33 lit. a şi 34 lit. b C.pen. din 1968, contopeşte pedepsele principale aplicate, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 8 luni închisoare. (...) Suspendă condiţionat executarea pedepsei principale a închisorii de 1 an şi 8 luni, pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 8 luni. (...) Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile SC Giovanni SRL şi obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 31092,86 lei actualizată, cu titlu de daune materiale” –se arată în minuta instanţei. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...