NASA confirmă survolarea planetei Pluto

NASA confirmă survolarea planetei Pluto Foto: nasa.gov
NASA a confirmat aseară succesul misiunii sondei New Horizons, care a reușit să strângă numeroase date despre planeta „pitică” Pluto.

Sonda New Horizons a fost lansată la începutul anului 2006, iar după o călătorie de 9 ani şi aproximativ 5 miliarde de kilometri parcurşi, a reuşit să se apropie la doar 12.400 de kilometri de Pluto. Ea este cea mai rapidă sondă, parcurgând aproximativ 49 de mii de kilometri pe oră.

„Este o victorie istorică pentru știință și explorarea spațială, care ne oferă un element în plus la cunoașterea sistemului nostru solar (...) Știu că astăzi am inspirat o nouă generație de exploratori”, a spus Charles Bolden, administratorul NASA pentru AFP.

Sonda New Horizons își va continua drumul, urmând să se îndrepte spre Centura Kuiper, imensă acumulare de asteroizi, planetoizi și comete aflată dincolo de orbita lui Neptun.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...