FOTO: Dezvăluiri legate de crima din stațiunea Căciulata

10 Iul 2015
FOTO: Dezvăluiri legate de crima din stațiunea Căciulata foto Vocea Valcii
Urmare comunicatului transmis de Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă tribunalul Vâlcea, privind comiterea unei crime odioase pe spaţiul public al drumului naţional Rm. Vâlcea – Sibiu, în localitatea Căciulata/ Călimăneşti, din care rezultă decesul râmniceanului Constantin Ionică, în vârstă de 48 de ani, prin „TCC cu fractură de craniu, care a iradiat la baza craniului producând hemoragii meningo-cerebrale şi contuzii cerebrale temporale bilaterale”, am desfăşurat propria investigaţie, stabilind următoarele:

- în ziua de 9 iulie 2015, două grupuri de tineri, din Sibiu şi Craiova, au hotărât să se întâlnească la mijlocul distanţei dintre cele două localităţi, pe Valea Oltului, pentru a sărbători un eveniment comun. Grupurile s-au întâlnit la Complexul turistic “Casa Românească”, din staţiunea Călimăneşti/ Căciulata, la ora prânzului, timp în care au servit masa, au făcut baie la piscina cu apă termală, cheful continuând până la ora 3:50 (dimineaţa) când s-a produs altercaţia.

Menţionăm că ambele grupuri s-au cazat în hotelul Complexului, printre sportivii olteni prezenți aflându-se şi pugilistul Sorin Tănăsie, cunoscut sub numele de „Pantera” Tănăsie. Acesta nu s-a implicat în scandalul urmat de crimă, având experienţa trecutului său „glorios” când a fost închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Drobeta-Turnu Severin.

Din primele informaţii primite de la martorii oculari, disputa a început la miezul nopţii, protagoniştii grupurilor folosind cu multă destoinicie pumnii şi picioarele, sângele curs de la o victimă umplând scările terasei care duc spre spațiul public de pe șoseaua națională unde a fost omorât râmniceanul nostru.

Acesta, aflat în timpul liber (calificat agent de pază la renumita firmă GES), stătea de vorbă cu recepţionera hotelului care, pe fondul izbucnirii scandalului conturat prin zgomote şi larmă de cheflii şi ştiind că Ionică are experienţă în destructurarea şi aplanarea diferendumurilor bahice, l-a rugat să intervină. Iniţial, acesta a reuşit să liniştească spiritele, dar unul dintre „combatanţi”, iritat până peste poate de intervenţie, l-a lovit în faţă, după care victima s-a retras pe scări, copleșit de numărul asaltatorilor, alergat de beţivii amețiți. Se pare că sângele împrăştiat din belşug pe scările terasei aparţine victimei, la fel ca şi acela din şanţul unde a fost lovit cauzator de moarte.

În legătură cu decesul lui Constantin Ionică, medicul legist al Spitalului de Urgenţe Vâlcea care a făcut autopsia, dr. Marian Avrămoiu, ne-a declarat: „Victima a primit o lovitură craniană (în faţă), s-a dezechilibrat, a căzut la pământ, leziunile fiind produse ca urmare a căderii descumpănitoare”. Prin acest verdict medical se conturează infracțiunea de lovitură cauzatoare de moarte, căutându-se acum, prin anchetă, autorul ucigaș.

La reconstituirea pe care am făcut-o cu mijloace jurnalistice (vezi fotografiile) am descoperit prezenţa unui tomberon de gunoi care s-a aflat sus, pe deal, în interiorul gardului unităţii de cazare şi alimentaţie publică, a cărui existenţă nu se justifică şi nici nu se explică în câmpul infracțiunii. Cu siguranță, în timpul anchetei care se face, procurorul de caz şi ofiţerii criminalisti vâlceni vor lămuri şi înţelege prezenţa recipientului. Unul dintre martorii intervievați a sugerat ca acesta a fost adus de criminali pentru ca victima să fie băgată în interior în ideea de a fi mai ușor (și discret) transportată până la apa Oltului unde se intenționa aruncarea cadavrului.

Din dialogul purtat cu recepţionera hotelului despre caz, am aflat că imediat ce a izbucnit scandalul, aceasta a cerut sprijinul cunoștiinței sale - agent de pază GES (aflat ca persoană particulară în complex), apoi a sunat la 112, legătura a fost întreruptă ca urmare a unei defecţiuni tehnice și reluată la câteva minute, iar puțin mai târziu, când deja crima se consumase, au venit poliţiştii. Puțin mai târziu după venirea acestora, a apărut şi o ambulanţă care, prin paramedicul prezent, nu a putut să constate decât decesul victimei. Protagoniştii nefirescului conflict (aflaţi la 3 mese alăturate în fileu şi în jur de 9 persoane) au fost ridicaţi de mascaţi și duşi la Poliţia din Rm. Vâlcea. În prezent, 5 dintre aceştia se află în stare de reţinere, până la conturarea responsabilității fiecăruia dintre ei.

Vom reveni...
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...