TRIMITEA droguri din ITALIA, acum îl aşteaptă PUŞCĂRIA în ROMÂNIA

TRIMITEA droguri din ITALIA, acum îl aşteaptă PUŞCĂRIA în ROMÂNIA foto arhiva Vocea Valcii
Ani grei de închisoare îl aşteaptă pe un bărbat din judeţul Vâlcea, care, timp de mai mulţi ani, a făcut trafic internaţional de droguri. Aurel Ion Pal, de 39 de ani, ce are domiciliul în comuna Racoviţa – judeţul Vâlcea, a fost prins în anul 2014, după ce timp de patru ani a fost „filat” de procurorii DIICOT Vâlcea, iar acum el şi-a primit pedeapsa.

Miercuri, 8 iulie 2015, judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis să-l condamne pe Aurel Ion Pal la închisoare cu executare, găsindu-l vinovat de comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri.

Cazul vâlceanului este, de fapt, din luna iunie a anului 2010, atunci când procurorii DIICOT Vâlcea şi poliţiştii SCCO Vâlcea l-au prins în flagrant pe unul din dealerii de droguri de judeţul nostru, care primea haşiş din Italia şi îl vindea în barurile şi discotecile din Vâlcea.

Oamenii legii au aflat că întreaga cantitate de droguri era trimisă din Italia de Aurel Ion Pal, pe numele căruia au cerut mandat internaţional de arestare. Numai că, judecătorii vâlceni au refuzat să emită mandat pe numele traficantului şi, astfel, procurorii au fost nevoiţi să aştepte până în anul 2014, când Pal a binevoit să se întoarcă în Vâlcea, moment în care a fost încătuşat.

Condamnarea...

În luna octombrie 2014, procurorii DIICOT Vâlcea au finalizat rechizitoriul în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Aurel Ion Pal şi au decis să îl dea pe mâna justiţiei. Acum, la aproximativ 8 luni de când este judecat, traficantul de droguri a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

„Condamnă inculpatul PAL ION AUREL, la 3 ani şi 6 luni închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal , pe o durată de 2 ani. Aplică art. 60 Cod penal. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal; Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal . În baza art. 399 alin. 1 Cod pr. penală; Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat. În baza art. 274 alin. 1 Cod pr.penală; Obligă inculpatul la 900 lei , cheltuieli judiciare către stat” – se arată în minuta instanţei.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Despre Ion Aurel Pal am reuşit să aflăm că este fiul lui Gheorghe şi Gheorghiţa, s-a născut la data de 30 martie 1976, în Râmnicu Vâlcea, este domiciliat în comuna Racoviţa, satul Balota, judeţul Vâlcea, are studii 6 clase, stagiul militar nesatisfăcut, este necăsătorit şi nu are nicio ocupaţie. Mai mult, omul este recidivist, el mai fiind condamnat în trecut pentru alte fapte penale.


Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...