Poliţia JUDICIARĂ, nouă structură în cadrul Poliţiei Române

05 Iul 2015
La nivelul Parchetelor Judeţene este imperios necesar apariţia unei noi structuri de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Române, consideră procurorul general al României, Tiberiu Niţu. Noua structură trebuie să fie constituită din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară specializaţi, care să fie implicaţi exclusiv în efectuarea actelor de urmărire penală în cauzele aflate pe rolurile parchetelor.

'În calitate de şef al Ministerului Public, consider că este momentul să dăm o eficienţă sporită dispoziţiilor articolului 131 din Constituţia României. Vă rog să îmi permiteţi să vă reamintesc doar conţinutul alineatului 3: 'Parchetele funcţionează pe lângă instanţele de judecată, conduc şi supraveghează activitatea de cercetare penală a poliţiei judiciare, în condiţiile legii'. Se poate observa că reorganizarea parchetelor este strâns legată de o reorganizare a poliţiei judiciare.

Structurile specializate ale Ministerului Public - DNA şi DIICOT - beneficiază de corpuri poliţieneşti specializate, eficienţa acestui mod de lucru fiind validată de rezultatele deosebite obţinute. Este momentul să instituim acest sistem la nivelul întregului Minister Public. În acest sens, consider că este oportună înfiinţarea în cadrul Poliţiei Române a unei structuri de poliţie judiciară, constituită din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară specializaţi, care să fie implicaţi exclusiv în efectuarea actelor de urmărire penală în cauzele aflate pe rolurile parchetelor', a afirmat duminică Niţu la Palatul de Justiţie, unde a fost marcată Ziua Justiţiei.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...