Gicuţu Deaconeasa, aproape de libertate!

Gicuţu Deaconeasa, aproape de libertate! foto Facebook
La sfârşitul lunii aprilie, omul de afaceri Gicuţu Deaconeasa şi adjunctul Gărzii Naţionale de Mediu, Marius Ion Bărbulescu, au fost arestaţi pentru cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv trafic de influență în formă continuată și luare de mită. Ulterior, ei au fost plasat în arest la domiciliu.

Acum, la aproximativ două luni după ce au fost arestaţi, cei doi ar putea fi puşi în libertate, după ce judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis, zilele trecute, să înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Deaconeasa şi Bărbulescu au şi interdicţii, iar printre acestea se numără faptul că nu îşi mai pot exercita profesia, nu pot părăsi ţara şi să nu se apropie de martori sau de ceilalţi inculpaţi.

„Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul DEACONEASA GHEORGHE, prin încheierea din 9 iunie 2015 pronunţată de Tribunalul Vâlcea în acelaşi dosar, cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. (...) Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Bărbulescu Ion – Marius, BĂRBULESCU ION MARIUS, prin încheierea din 9 iunie 2015 pronunţată în dosarul nr. 1895/90/2015 al Tribunalului Vâlcea, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile” – se arată în minuta instanţei.

Sigur, trebuie precizat că în data de 3 iulie 2015, DNA a contestat decizia, iar cei doi inculpaţi vor putea fi liberi sau nu doar după decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Piteşti.

În altă ordine de idei, la Deaconeasa şi Bărbulescu au contestat şi faptul că instanţa Tribunalului Vâlcea nu ar avea competenţă să soluţioneze cauza pe rol, însă cererile şi excepţiile lor au fost respinse.

Infracţiunile comise de Deaconeasa...

În rechizitoriul procurorilor anticorupţie se specifică foarte clar că, în perioada 2009-2011, în calitate de preşedinte al unei fundaţii, Deaconeasa i-a dat mită adjunctului Gărzii de Mediu pentru a beneficia de ajutorul acestuia în obţinerea unor avize de mediu şi a altor facilităţi.

„Interesul inculpatului Deaconeasa Gheorghe a fost generat de faptul că, în zona respectivă, acesta deținea direct sau prin persoane fizice sau juridice interpuse pe care le controla, mari suprafețe de teren cu vegetație forestieră, unele amplasate în imediata vecinătate a DN7A, respectiv a lacului Vidra, a căror valoare a crescut exponențial în contextul realizării proiectului privind domeniul schiabil din zona Vidra – Obârșia Lotrului.

sÎn acest sens, inculpatul Deaconeasa Gheorghe, în materializarea demersurilor necesare realizării acestor scopuri, în perioada menționată, a promis darea de bani și de foloase și a remis suma de 35.000 lei și foloase, constând în materiale de construcție și material lemnos, manoperă, transport, în valoare de 50.228 lei, inculpatului Bărbulescu Ion Marius" – se arată în comunicatul DNA.

Primind mită de la Deaconeasa, adjunctul Gărzii de Mediu, Ion Marius Bărbulescu, s-a angajat să influenţeze funcţionari publici sau organe de conducere a unor instituţii publice pentru a-i obţine omului de afaceri din Vâlcea avize de mediu sau atribuirea custodiei sitului Natura 2000 Parâng. Mai mult, când firmele lui Deaconeasa erau verificate de diferite organe de control, Bărbulescu intervenea pentru a-i fi micşorate amenzile sau pentru ca anumite controale ale Gărzii de Mediu Vâlcea sau ale Ministerului Mediului și Pădurilor - Direcția de Inspecție și Control să-i fie favorabile lui Deaconeasa.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...