„Codex-ul Constituțional” pentru telefoane mobile

„Codex-ul Constituțional” pentru telefoane mobile Foto: evz.ro
Ministerul Justiţiei vine în sprijinul tuturor cetăţenilor care vor să fie informaţi şi care vor să îşi cunoască drepturile şi obligaţiile, lansând aplicația „Codex-ul Constituțional” pentru telefoane mobile cu sistem de operare și serviciul on-line dedicat acestui proiect.

„Codex-ului constituțional” este o lucrare finanţată de Banca Mondială şi a fost realizată de Ministerul Justiției în parteneriat cu Centrul de Drept Constituțional și Instituții Politice (CDCIP) din cadrul Facultății de Drept a Universității București.

Varianta electronică a Codexului poate fi găsită pe site-ul Ministerului Justiției, iar datele pot fi accesate prin intermediul aplicației pentru telefoanele cu sistem de operare Android, care poate fi descărcată de pe Google Play.

„Anul trecut, am reușit, după aproape 25 de ani timp în care cetățenii români trebuiau să plătească pentru a avea acces la legislația României, să oferim acces gratuit la întreaga baze de date legislativă. Începând din această săptămână, prin acest nou proiect, facem un pas înainte și oferim, de asemenea gratuit, tuturor celor interesați acces la Constituțiile tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, traduse în limba română. Este, din punctul meu de vedere, o altă modalitate prin care încercăm să creștem gradul de educație juridică în rândul cetățenilor, pentru că un cetățean informat, care își cunoaște drepturile și obligațiile, va fi mult mai responsabil, mult mai interesat de bunul mers al instituțiilor, dar și mult mai implicat în dezbaterile publice. În același timp, căutăm modalități prin care să extindem și să dezvoltăm programul de educație juridică în școli pe care l-am lansat în 2013 și prin care peste 500 de magistrați, în mod benevol, predau copiilor noțiuni de bază despre legi și importanța respectării lor. Pentru Ministerul Justiției este o noutate, fiind pentru prima dată când lansăm o aplicație cu conținut juridic dedicată telefoanelor inteligente, dar încercăm astfel să transmitem aceste informații către cât mai multe persoane” a transmis ministrul justiței, Robert Cazanciuc, printr-un comunicat.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...