Justiţia-i pentru toţi! Lider marcant al PNL, pus sub acuzare de DNA!

Justiţia-i pentru toţi! Lider marcant al PNL, pus sub acuzare de DNA! Foto http://stirileprotv.ro

Încă un politician greu a picat în „plasa” întinsă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), de această dată fiind vorba de un lider marcant al PNL.

Anunţul procurorilor a fost făcut în data de 2 iulie 2015, când l-au pus sub acuzare pe Dan Motreanu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PNL şi fost ministru al Agriculturii pe vremea guvernării Tăriceanu, pentru comiterea infracţiunilor de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani.

Motreanu este implicat în acelaşi dosar ca şi George Scutaru, fost consilier prezidenţial. Liberalului i se impută faptul că, în 2008, ar fi primit 250.000 de euro, sub formă de contracte de publicitate, care erau de fapt o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere din administraţia locala, pentru a-l sprijini să intre în posesia unei suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

„Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate” – se arată în comunicatul DNA.

Liberalul Dan Motreanu a fost pus sub control judiciar, iar procurorii i-au adus la cunoştinţă calitatea de inculpat pe care o are în dosar şi învinuirile ce i se aduc.


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...