Ionuţ Ionescu obligat de magistraţii de la Piteşti să se reintegreze în societate

Ionuţ Ionescu obligat de magistraţii de la Piteşti să se reintegreze în societate foto Vocea Valcii
Condamnarea fostului director comercial al societăţii Apavil SA Râmnicu Vâlcea, Ionuţ Ionescu, a rămas definitivă, după ce magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis recursul DNA, dar nu au majorat pedeapsa, ci au schimbat doar termenii de supraveghere.

După cum bine se ştie, Ionuţ Ionescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar şi la muncă în folosul comunităţii, mai exact la 80 de zile de muncă în cadrul Primăriei comunei Vlădeşti, judeţul Vâlcea. În completare, judecătorii de la Piteşti i-au impus fostului director al Apavil să „frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate”.

Reamintim că, Ionuţ Ionescu a fost prins în flagrant şi arestat, la începutul lunii ianuarie 2015, după ce a primit mită de la un om de afaceri din Craiova. Denunţătorul i-ar fi promis directorului Apavil suma de 10.000 USD pentru ca acesta din urmă să-i favorizeze atribuirea preferenţială, prin achiziţie directă, de contracte de achiziţie publică, de către S.C. APAVIL S.A. Vâlcea în favoarea firmei sale. În acelaşi context, inculpatul a acceptat să-i fie remis un procent de 15% din contravaloarea plăţilor care urmau să fie efectuate de SC APAVIL SA Vâlcea, în baza contractelor de achiziţie publică încheiate ulterior cu societatea martorului denunţător.

În baza acestei înţelegeri, inculpatul Ionescu Ion a primit efectiv de la martorul denunţător, în perioada de mai sus, sumele de 1.000 USD (septembrie 2014), 5.000 de lei (06.11.2014), respectiv 1.000 de euro şi 20.000 lei (08.01.2015 – când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante), cu menţiunea că suma de 1.000 de euro a fost pretinsă expres de inculpat în ziua de 12.12.2014 pentru o subordonată de-a sa, cu intenţia de a fi folosită tot interes personal.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...