Ghenadi Padalka a devenit omul care a petrecut cel mai mult timp în spaţiu

Ghenadi Padalka a devenit omul care a petrecut cel mai mult timp în spaţiu Foto: esa.int
Comandantul celei de-a 44-a misiuni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), cosmonautul rus Ghenadi Padalka, în vârstă de 57 de ani, a devenit omul care a petrecut cea mai îndelungată perioadă de timp în spaţiu, peste 803 zile.

Recordul precedent era deţinut de tot un conaţional al lui Ghenadi Padalka, cosmonautului Serghei Krikalev (803 zile, 9 ore, 41 minute şi 12 secunde).

Cosmonautul a plecat ultima dată către ISS pe 27 martie, la bordul unei capsule Soyuz, alături de cosmonautul rus Mihail Kornienko şi de astronautul american Scott Kelly, şi va reveni pe Terra în data de 11 septembrie. În data în care va reveni, cosmonautul Ghenadi Padalka va împlini peste 877 de zile (2 ani şi patru luni) petrecute în spaţiu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...