Alegeri locale în Moldova

Alegeri locale în Moldova Foto: mondonews.ro
Astăzi are loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale din Republica Moldova, urmând să fie aleși primarii în 457 de localități. În urmă cu două săptămâni a avut loc primul tur de scrutin, iar 439 de primari au fost aleşi din primul tur. Totodată, în două localități au loc alegeri repetate.

Bătălia principală se dă în capitală, între primarul în exercițiu, liberalul Dorin Chirtoacă, și socialista Zinaida Greceanîi, fost prim-ministru în perioada guvernării comuniste. În primul tur, Dorin Chirtoacă a acumulat 37,52%, iar Zinaida Grecenîi - 35,68%.

La ora 9.00, rata participării la vot este de peste 5%. În total, în cele 1240 de secții de votare din țară, și-au exprimat deja opțiunea de vot peste 95.700 de alegători din cei peste 1,8 milioane.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...