Astăzi este cea mai lungă zi din an

Astăzi este cea mai lungă zi din an Foto: astrodeva.wordpress.com
Astăzi, 21 iunie, va avea loc solstiţiul de vară, astfel duminica aceasta va fi cea mai lungă zi şi cea mai scurtă noapte din an.

Duminica aceasta vom avea 15 ore şi 32 de minute de zi. După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă.

Începutul “verii astronomice”, care este marcat de solstiţiu, va avea loc la ora 19:38, când Soarele se va afla la cea mai mare înălţime deasupra orizontului.

Următorul solstiţiu de vară va avea loc în 2016, 21 iunie, la ora 01:34.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...