A murit Suleyman

A murit Suleyman Foto: onedio.com
Doliu naţional în Turcia. Miercuri, într-un spital din Ankara, a decedat fostul preşedinte şi prim-ministru turc Suleyman Demirel, 90 de ani, în urma unei infecţii respiratorii.

Născut în 1924, acesta şi-a început cariera politică în 1960, ca simpatizant al Partidului Democrat. A ocupat funcția de prim-ministru timp de 7 mandate în perioada 1965-1993 și a fost preşedintele Turciei 1993 - 2000.

În timpul carierei sale, Demirel a fost un susținător virulent al principiului secularizării în stat, fiind unul dintre reprezentanții laturii kemaliste a scenei politice din Turcia. Cunoscut şi ca „Baba” sau "Tata" în rândul susţinătorilor săi, el s-a aflat la putere într-o perioadă de coaliţii instabile în această ţară membră NATO.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...