PAPA vrea Paştele la dată fixă

Papa Francisc se gândeşte din ce în ce mai serios că cele două Biserici, ortodoxă şi catolivcă, ar trebui să găsească o cale coomună şi să se unească, cum au fost odată. Primul pas în acest sens l-a făcut suveranul Pontif propunând, nici mai mult nici mai puţin, ca Paştele să se sărbătorească la o dată fixă.

Cea mai importantă sărbătoare creştin, Paştele, marchează Învierea Mântuitorului IIsus Hristos, însă la ortodocşi, data se modifică în fiecare an, în timp ce catolicii sărbătoresc Paştele în prima duminică după prima Lună Plină, care are loc după echinocţiul de primavară (21 martie).

“Trebuie sa gasim un acord” pentru o data comuna, a spus Francisc, sugerand a doua duminica a lunii aprilie, a transmis sambata Radio Vatican, preluat de agenţia DPA.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...