Obiective îndrăzneţe pentru noul şef al jandarmilor din Vâlcea

Obiective îndrăzneţe pentru noul şef al jandarmilor din Vâlcea foto Vocea Valcii
Oficial, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea are un nou şef. Sigur, figura acestuia este una cunoscută la conducerea unităţii, pentru că el a asigurat interimatul până de curând, după ce fostul inspector – şef a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Este vorba despre colonelul Grigore Ciauşescu, care în urmă cu două săptămâni a susţinut examenul pe post şi l-a promovat cu brio, iar, în data de 1 iunie a.c., el a devenit inspector – şef al IJJ Vâlcea, cu acte în regulă.

Acum că este sigur pe scaunul său, noul şef al unităţii de jandarmi şi-a propus ca acţiunile subordonaţilor săi să fie mai dese, de impact şi mult mai vizibile decât până acum. Mai ales în această perioadă în care jandarmii au primit noi atribuţii, conform Noului Cod Silvic, în ceea ce priveşte constatarea şi prevenirea tăierilor ilegale de arbori. Colonelul Grigore Ciauşescu promite că va încerca să diminueze acest fenomen care a luat amploare în întreg judeţul Vâlcea.

Jandarmii nu vor neglija însă nici ordinea şi liniştea publică, dar nici depistarea tinerilor care consumă droguri pe străzile din Râmnicu Vâlcea. După cum bine se ştie, singurii care îşi mai dau interesul în stoparea consumului de substanţe interzise printre tineri sunt jandarmii, care în ultima perioadă au prins foarte mulţi elevi consumând droguri în diferite zone ale oraşului. Ei bine, inspectorul – şef Ciauşescu avertizează că astfel de acţiuni vor continua, în speranţa că tinerii vor înceta să mai consume droguri.

Printre alte obiective ale inspectorului – şef al IJJ Vâlcea este să-şi formeze o echipă sudată la nivelul unităţii, ştiindu-se faptul că, alături de fostul şef, au mai picat în „plasa” procurorilor DNA încă opt ofiţeri. Este vorba, de fapt, de întreaga conducere operativă a inspectoratului, posturile lor rămânând vacante şi fiind ocupate doar de interimari.

Acum însă, conducerea Jandarmeriei Române a decis să scoată toate funcţiile la concurs, inclusiv cea de prim-adjunct al unităţii de la Vâlcea, care a rămas vacantă ca urmare a trecere lui Ciauşescu pe postul de inspector-şef. Concursurile pentru restul posturilor rămase vacante vor avea loc în următoarea perioadă, abia apoi inspectorul – şef al IJJ Vâlcea urmând să se pună pe treabă cu o conducere legitimă.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...