Terasă ILEGALĂ în Drăgăşani! Clienţii urinează pe la colţuri

07 Iun 2015
Terasă ILEGALĂ în Drăgăşani! Clienţii urinează pe la colţuri foto Vocea Valcii
Locatarii blocului nr. 4 din cartierul Rahova, Drăgăşani au ajuns la disperare din cauza unui depozit en-gros şi a unei terase care funcţionează ilegal, iar patronul îi sfidează cu tupeu. Oamenii au reclamat peste tot faptul că magazinul funcţionează ilegal, neavând autorizaţie de construcţie şi că patronul îi ameninţă că oamenii nu au ce să-i facă, în ciuda sesizărilor trimise la Prefectura Vâlcea, Primăria Drăgăşani, poliţie, Sanepid şi ANAF. Oamenii au reclamat grave probleme care ţin de liniştea, ordinea şi sănătatea publică şi îl acuză pe Mihai Preda, patronul firmei S.C. MIHAILSERV S.R.L. din Drăgășani.

Terasa nu are WC propriu

„Începând cu vara anului 2013, dl. Preda Mihai a ocupat abuziv trotuarul din fața magazinului și a deschis o terasă unde, pe lângă suc și cafea, se servesc și băuturi alcoolice până noaptea târziu. Nemulţumirea cetăţenilor este cauzată de următoarele aspecte:

- blocarea trotuarului îi obligă pe cetățeni (în special femeile și copiii) să ocolească prin stradă punându-și astfel viața în pericol;

- consumatorii de băuturi alcoolice, care frecventează această terasă ce nu are W.C, urinează la întâmplare în văzul tuturor (pe zidurile blocurilor învecinate, în scările blocurilor, pe mașinile din parcare) punând astfel în pericol sănătatea cetățenilor și atentând la pudoarea acestora;

- zgomotul, produs de clienții acestei terase și de televizorul care funcționează până târziu în noapte, perturbă liniștea și ordinea publică iar limbajul folosit de aceștia încalcă cele mai elementare norme ale bunului simț;”, arată locatarii în plângerea către prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu.

Locatarii sunt deranjaţi non-stop

Locatarii mai spun că spiritul antreprenorial al domnului Preda nu poate fi stăvilit, acesta mai deschizând, pe lângă magazin şi terasă încă un depozit en-gros de mărfuri, iar de la primele ore ale dimineţii, zgomotul produs de forfota din jurul depozitului făcând imposibilă odihna oamenilor. De asemenea, aceştia mai reclamă şi faptul că alarma de la magazin porneşte la cel mai mic zgomot noaptea, de asemenea creându-le disconfort celor care dorm.

„Ca și cum toate acestea nu erau de ajuns, pentru a face viața cetățenilor din cartier un calvar, dl Preda Mihai a mai deschis și un deposit en-gros de mărfuri în prelungirea magazinului alimentar. Astfel că la ora 7 dimineața începe coșmarul:

- zgomot de lăzi și uși trântite;

- zgomotul motoarelor mașinilor de marfă și mașinilor clienților;

- discuții pe ton ridicat între angajații depozitului și clienți;

- gaze de eșapament de la mașinile lăsate pornite;

- ocuparea întregii parcări a blocurilor A1, B1, B14 de către camioanele , dubițele și autoturismele depozitului și ale clienților;

- blocarea căilor de acces cu paleți cu mărfuri (în special băuturi răcoritoare care stau expuse la soare întreaga zi devenind astfel toxice pentru consum).

Toate acestea se repetă aproape zi de zi, de dimineața până seara, iar copiii și bătrânii din cartier, care simt nevoia de a ieși la aer, sunt nevoiți să suporte și chiar să-și pună viața în pericol prin acest haos provocat de goana după bani a administratorului/ patronului acestor magazine.

Credeți că noaptea se pot odihni cetățenii? Nici vorbă! După ce și ultimul client a plecat de la terasă și magazinul s-a închis (ora 24), alarma de la magazin pornește la cea mai mică trepidație provocată de circulația mașinilor pe stradă sau de șobolanii și șoarecii care aleargă nestigheriți”, au mai adăugat locatarii indignaţi, care-şi pun toată speranţa în prefectul de Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...