Prima ediţie a romanului „The Hobbit” a fost licitată

Prima ediţie a romanului „The Hobbit” a fost licitată Foto en.wikipedia.org

Trilogia „The Hobbit”, care a avut un succes uriaş încă de la prima apariţie din 2012, a fost adaptată pe marele ecran după un roman scris de J. R. R. Tolkien în 1937. O primă ediţie a acestui roman a fost vândută zilele trecute la licitaţie pentru suma de 137.00 de lire sterline.

Interesant şi incitant este că această carte are o inscripţie în limba „elvish”, romanul fiind dăruit unei studente de-a lui Tolkien în 1920, pe când scriitorul preda la Universitatea din Leeds.

În romanul „The Hobbit” este prezentată viaţa plină de aventuri a lui Bilbo Baggins, un hobbit căruia îi schimă viaţa vrăjitorul Gandalf şi cei 13 gnomi, care-l iar într-o călătorie periculoasă cu scopul de a fura comoara lui Smaug, un dragon uriaş şi extrem de periculos.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...