Coşmarul lui Trancă continuă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Fostul prim-procuror al judeţului Vâlcea, Teodor Trancă, trăieşte un coşmar în ultimele zile. El aşteaptă cu sufletul la gură hotărârea magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se vor pronunţa definitiv în dosarul de corupţie în care Teodor Trancă şi omul de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu sunt acuzaţi de trafic de influenţă în formă continuată, respectiv cumpărare de influenţă în formă continuată.
Pronunţarea în acest dosar se amână încă din data de 5 mai 2015, fiind amânată deja de 3 ori. Ei bine, şi marţi, 2 iunie a.c., magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să mai amâne încă o dată pronunţarea, probabil pentru ultima dată, până pe data de 9 iunie 2015.
Istoria dosarului a fost prezentată pe larg în paginile publicaţiei noastre. Cu toate acestea, trebuie să reamintim că, la începutul anului 2011, din celebrul dosar „Dobrişan – Ciogescu" a disjuns o nouă cauză în care era implicat nimeni altul decât, pe atunci, prim-procurorul judeţului Vâlcea, Teodor Trancă. Acesta a fost anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti, încă din luna noiembrie a anului 2010, fiind acuzat de infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată. În acelaşi dosar, au mai fost acuzaţi pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, omul de afaceri Ovidiu-Eugen Ciogescu, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea şi Ramona Elena Păuna, care a fost acuzată de mărturie mincinoasă.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...