Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Coşmarul lui Trancă continuă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Fostul prim-procuror al judeţului Vâlcea, Teodor Trancă, trăieşte un coşmar în ultimele zile. El aşteaptă cu sufletul la gură hotărârea magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se vor pronunţa definitiv în dosarul de corupţie în care Teodor Trancă şi omul de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu sunt acuzaţi de trafic de influenţă în formă continuată, respectiv cumpărare de influenţă în formă continuată.
Pronunţarea în acest dosar se amână încă din data de 5 mai 2015, fiind amânată deja de 3 ori. Ei bine, şi marţi, 2 iunie a.c., magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să mai amâne încă o dată pronunţarea, probabil pentru ultima dată, până pe data de 9 iunie 2015.
Istoria dosarului a fost prezentată pe larg în paginile publicaţiei noastre. Cu toate acestea, trebuie să reamintim că, la începutul anului 2011, din celebrul dosar „Dobrişan – Ciogescu" a disjuns o nouă cauză în care era implicat nimeni altul decât, pe atunci, prim-procurorul judeţului Vâlcea, Teodor Trancă. Acesta a fost anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti, încă din luna noiembrie a anului 2010, fiind acuzat de infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată. În acelaşi dosar, au mai fost acuzaţi pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, omul de afaceri Ovidiu-Eugen Ciogescu, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea şi Ramona Elena Păuna, care a fost acuzată de mărturie mincinoasă.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro