Cazul Rarinca DINAMITEAZĂ Justiția

31 Mai 2015
Laura Codruța Kovesi vrea să anuleze hotărârea de achitare a Marianei Rarinca, care o pune într-o poziție incomodă și pe șefa de la Înalta Curte, motivân că judecătoarea care a decis achitarea, Risantea Gagescu , nu a fost imparțială. Motivul ar fi o divergență a acesteia cu LIvia Stanciu, când a fost respinsă la interviul de promovare a Înalta Curte din 2013. DNA a depus contestația în anulare la Curtea de Apel București, la care a atașat și stenogramele ședinței unde s-au contrat Stanciu si Gagescu.

Contestația în anulare a fost depusă la secția I Penală a CAB, iar DNA motivează că judecatoarea Risantea Gagescu ar fi fost lipsită de imparțialitate în acest dosar.

DNA susține că Risantea Gagescu, prin hotărârea de achitare dispusă, s-a răzbunat pe șefa de la Înalta Curte, Livia Stanciu, pentru divergența care a costat-o promovoarea pe judecătoare.

Potrivit DNA, Risantea Gagescu nu a fost imparțiala și a vrut să se răzbune pentru că Livia Stanciu s-a opus promovării ei la ICCJ. Stenograma depusă ca proba de DNA arată doar că este vorba de o dispută profesională și nu una pe viață și pe moarte.

Dacă DNA avea dubii în priivnța imparțialității judecătoarei, ar fi trebuit să o recuze în timpul procesului, ceea ce nu a făcut, asta însemând că nu a avut nimic împotriva judecății ei.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...