Cazul Rarinca DINAMITEAZĂ Justiția

31 Mai 2015
Laura Codruța Kovesi vrea să anuleze hotărârea de achitare a Marianei Rarinca, care o pune într-o poziție incomodă și pe șefa de la Înalta Curte, motivân că judecătoarea care a decis achitarea, Risantea Gagescu , nu a fost imparțială. Motivul ar fi o divergență a acesteia cu LIvia Stanciu, când a fost respinsă la interviul de promovare a Înalta Curte din 2013. DNA a depus contestația în anulare la Curtea de Apel București, la care a atașat și stenogramele ședinței unde s-au contrat Stanciu si Gagescu.

Contestația în anulare a fost depusă la secția I Penală a CAB, iar DNA motivează că judecatoarea Risantea Gagescu ar fi fost lipsită de imparțialitate în acest dosar.

DNA susține că Risantea Gagescu, prin hotărârea de achitare dispusă, s-a răzbunat pe șefa de la Înalta Curte, Livia Stanciu, pentru divergența care a costat-o promovoarea pe judecătoare.

Potrivit DNA, Risantea Gagescu nu a fost imparțiala și a vrut să se răzbune pentru că Livia Stanciu s-a opus promovării ei la ICCJ. Stenograma depusă ca proba de DNA arată doar că este vorba de o dispută profesională și nu una pe viață și pe moarte.

Dacă DNA avea dubii în priivnța imparțialității judecătoarei, ar fi trebuit să o recuze în timpul procesului, ceea ce nu a făcut, asta însemând că nu a avut nimic împotriva judecății ei.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...