TRAIAN BĂSESCU, din nou în vizorul CSM

25 Mai 2015
O nouă decizie a Inspecţiei Judiciare arată că Traian Băsescu a încălcal independenţa Justiţiei când a afirmat că CSM şi Inspectia Judiciara "bagă măciuca în gura oricui încearcă să comenteze deciziile instanţelor de judecată". Raportul Inspecţiei trebuie să treacă şi de votul Consiliului Superior al Magistraturii, care va avea loc marţi, 26 mai a.c.

Traian Băsescu, invitat la o emisiune televizată, a făcut mai multe declaraţii care au fost considerate că lezează desfăşurarea actului de justiţie. Fostul şef de stat a făcut trimitere la procesele generate de retrocedari, in care au fost arestati o serie de politicieni, printre care si Elena Udrea.

"O sa fiu foarte direct si pe intelesul tuturor: in momentul de fata, IJ si CSM au devenit o maciuca care se aplica direct in gura oricarui om care vrea sa exprime ceva despre justitie. Nu va suparati, in spatele acestei agresivitati a IJ si CSM se afla o mare de coruptie si o sa va exemplific. (...) Eu sunt revoltat de abordarea Maciuca in gura oricui vorbeste de justitiei, noi suntem perfect'. Nu, domnilor, sunteti la fel de corupti ca cei din administratie. V-am protejat de influenta politicului, dar totul are o limita. Obraznicia are o limita. Nu imi spuneti mie, care stiu de ce s-a creat legea 10 si ANRP-ul (..) Modul in care incearca de 6 luni sa se arate a fi Fecioara Maria e una din minciunile publice pe care incearca sa le instaleze in favoarea unei justitii discretionare. Deci, justitia nu poate fi discretionara. (...) Daca trebuie sa lasam arestarile discretionare la mana unor judecatori mai putin fair-play nu e in regula", spunea, în luna aprilie a acestui an, Traian Basescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...