Şase poliţişti puşi sub acuzare în cazul morţii tânărului de culoare din Baltimore

Freddie Gray Freddie Gray Foto: baltimoresun.com
Cazul tânărului de culoare, Freddie Gray (25 ani) omorât de poliţişti în Baltimore, care a provocat revolte în masă, nu a rămas fără rezolvare. Şase poliţişti au fost daţi în urmărire penală pentru moartea acestuia.

Marele juriu a reținut toate capetele de acuzație împotriva celor șase polițiști (trei albi și trei de culoare), între care unul pentru omor și patru pentru omor prin imprudență. Cei şase vor apărea în faţa instanţei în data de 2 iunie.

Caesar Goodson (45 ani), este singurul poliţist care este inculpat de "crimă rezultând dintr-o acțiune periculoasă pentru alții și indiferent de vieți omenești", precum și omucidere involuntară, erori profesionale și lipsa de asistență. El riscă o pedeapsă de maximum 30 de ani închisoare, iar ceilalţi cinci riscă maximum 10 ani închisoare.

Tânărul Freddie Gray a fost reţinut de poliţie la începutul lunii aprilie pentru suspiciunea de activităţi infracţionale. După o încercare eşuată a acestuia de a fugi, a fost prins şi băgat într-o dubă. După puţin timp, a fost chemată o ambulanţă pentru a-l transport pe tânărul de culoare la spital. Medicii au încercat să îl salveze, dar acesta avea coloana ruptă şi intrase în comă, iar pe data de 19 aprilie a decedat.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...