Cătălin Predoiu a intrat în malaxorul DNA

17 Mai 2015
Cătălin Predoiu nu a ajuns încă premierul României, însă a ajuns să fie cercetat de DNA, într-un dosar disjuns din Gala Bute. Alături de el, este cercetat şi fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu. Se pare că cei doi ar fi semnat anumite documente guvernamentale fără a respecta prevederile legale. Totul a plecat de la un raport al Corpului de Control al Premierului, în care se precizează că Atât Predoiu, cât şi Ialomiţeanu, și-ar fi îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, privind semnarea unor documente care făceau parte din strategia de marketing și promovare turistică, în care era inclus şi Gala Bute.

Prima reacţie a venit din partea fostului ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomițianu, care a precizat că Gala Bute a fost scoasă din proiectul semnat de cei doi.

"Am inteles ca esse un raport al corpului de control al premierului (...) MDRT prin dna ministu Udrea a transmis ministerului de Finante un proiect de hotarare privind promovarea Romaniei ca destinatie turistica, in proiectul respectiv s-a precizat ca vrea sa organizeze si Gala Bute. Ministerul de Finante a dat un aviz negativ prin semnatura mea personala ca ministru. La ministerul Justitiei s-a dat un aviz negativ pentru ca MDRT nu putea sa organizeze Gala Bute pentru ca nu avea bani in buget si nici in obiectul de activitate. Premierul l-a pus pe ordinea de zi dupa ce MDRT a scos Gala Bute din proiect si a ramas doar promovarea Romaniei ca destinatie turistica. In momentul acela proiectul de hotarare respecta prevederile legale, doar atunci a primit semnaturile de la Ministerul de Finante si Ministerul de Finante", a declarat Gheorghe Ialomitianu la Realitatea Tv.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...