REŢETA ZILEI: Prăjitură cu gem

09 Mai 2015
Ce vă trebuie? 250 g margarină, 1 praf sare, 500 g făină, 150 ml apă minerală, coaja de la o lămâie, 1 borcan gem de caise sau de prune, 250 g nucă măcinată, 1 plic zahăr vanilat.

Cum se prepară? Se cerne făina într-un bol şi se adaugă margarina, sarea, apa minerală, coaja de lămâie şi se frământă bine. Se obţine un aluat potrivit, nici moale dar nici foarte tare, se înveleşte în folie şi se lasă la rece aproape o oră.

În acest timp, se scoate gemul, se toarnă într-un bol şi se amestecă cu nuca coaptă şi măcinată.

Separat, se scoate aluatul, se împarte în două bucăţi, una mare şi una mai mică. Cea mare se întinde într-o foaie şi se toarnă gemul amestecat cu nuca măcinată. Foaia subţire se taie franjuri şi se aranjează sub forma unui grilaj. Se bagă în cuptorul încins. După ce s-a copt, prăjitura cu gem se serveşte ornată cu zahăr pudră şi nucă măcinată.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...