Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

REŢETA ZILEI: Piept de curcan cu fasole verde şi sos dulce de ceapă

08 Mai 2015
Ce vă trebuie? coaja rasă şi sucul de la 1 portocală, coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie, 3 linguri miere, 1/2 linguriţă piper negru, 2 cepe curăţate şi tăiate peştişor, 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 4 bucăţi piept de curcan, 400 gr fasole verde din conservă, 2 linguri unt.

Cum se prepară? Într-un vas, amestecă coaja rasă şi sucul de la citrice împreună cu mierea şi piperul, apoi pune amestecul obţinut deoparte.

Se pun piepţii de curcan, pe rând între 2 folii de plastic şi se bat până ce ajung la grosimea de 1.5 cm. Se presară pe ambele părţi cu puţină sare. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa cu usuroiul, până când ceapa devine sticloasă, dar să nu se ardă, aprox. 2 minute. Se scoate ceapa şi se pune pe o farfurie.

Se rumeneşte curcanul în aceeaşi tigaie, câte 3 minute pe fiecare parte, se scoate şi se menţine cald. Se toarnă amestecul cu miere în tigaie, se adaugă ceapa şi se fierb 2 minute. Se scurge fasolea din conservă şi se încălzeşte la cuptorul cu microunde. Pentru servire, se aşează pe farfurie un strat de fasole verde, apoi se pune o felie de piept de curcan, iar deasupra se toarnă sos dulce cu ceapă.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella