REŢETA ZILEI: Salată bavareză cu parizer

05 Mai 2015
Ce vă trebuie? 1 kg cartofi, 2 castraveciori în oțet, 200 g parizer, 1 ceapă albă, 1 măr, 1/2 lămâie, 2 linguri oțet de mere cu miere, 1 linguriță muștar, 3 linguri maioneză, o lingură mărar proaspăt tocat.

Cum se prepară? Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 12-15 minute de când începe apa să clocotească. Se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit. Între timp tăiem ceapa fideluță, se presară puțină sare, se freacă bine, apoi se stoarce.

Parizerul se taie feliuțe subțiri, apoi bețișoare. Castraveciorii se taie rondele - în cazul în care sunt mai mari se taie mai întâi în două pe lungime. Mărul se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi. Se taie cubulețe și se stropește cu zeama de la jumătate de lămâie.

Într-un castron amestecăm cartofii cu ceapa, castraveciorii, parizerul și mărul. Adăugăm oțetul de mere diluat cu 2 linguri apă, muștarul, maioneza și mărarul. Amestecăm ușor. Se dă la rece până la servire.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...