REŢETA ZILEI: Tartă cu ciuperci

04 Mai 2015
Ce vă trebuie? Pentru aluat: 500 g făină, 300 g unt, 1 linguriţă sare, 2 gălbenuşuri, 150 ml apă. Pentru umplutură: 500 g ciuperci, 200 g caşcaval, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 2-3 linguri pesmet, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, sare, piper negru măcinat.

Cum se prepară? Se cerne făina într-un bol, se face un gol la mijloc şi se adaugă untul moale, un praf de sare, gălbenuşurile şi apa călduţă. Se amestecă uşor în aşa fel încât să se încorporeze făina uniform. Se frământă câteva minute, se înfăşoară în folie de plastic şi se bagă la rece, 30 de minute.

Separat, se curăţă ciupercile, ceapa şi verdeaţa, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în uleiul de floarea-soarelui şi, după ce s-au înăbuşit bine, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras şi pesmetul.

Se lasă să se răcească compoziţia la temperatura camerei şi, între timp, se întinde aluatul cu sucitorul, se împarte pentru 8 forme şi se aranjează prin presare. Se toarnă compoziţia de ciuperci şi se bagă în cuptorul cald.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...