Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

DNA: 128 de infractori au fost condamnaţi în luna martie

Un bilanţ al lunii martie 2015, făcut de procurorii DNA, arată că au fost condamnaţi definitiv nu mai puţin de 128 de inculpaţi, în 32 de dosare. Printre cei trimişi după gratii se numără 1 senator, 2 directori companie naţională, doi directori sucursală companie naţională, 1 şef direcţie judeţeană instituţie publică, 2 judecători dintre care un fost membru CSM, 1 prim procuror, 1 avocat, 7 ofiţeri MAI, 62 poliţişti de frontieră (Dosarul Vama Siret), 7 lucrători vamali, 3 primari şi mulţi alţii. Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 128 de inculpaţi sunt cuprinse între 12 ani închisoare şi 5.000 lei amendă.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, DNA răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare" – susţin procurorii DNA, într-un comunicat de presă.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella