Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


După doi ani, PRIMARUL BUŞAGĂ va fi judecat pentru ÎNŞELĂCIUNE

Încă din anul 2013, procurorii DNA se chinuiesc să-l trimită în judecată pe primarul localităţii Berislăveşti, Ion Buşagă, pe care-l acuză de comiterea infracţiunilor de uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual. Alături de primar, mai sunt acuzaţi şi Nicolae Talpoş, agent agricol la Primăria Berislăveşti şi Ion Mohanu, preşedintele Obştii de Moşneni Surdoiu Pripoara.
Ei bine, din acel an fatidic, acest dosar a avut un traseu cel puţin interesant. Prima dată magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis să restituie la DNA – Serviciul Teritorial Piteşti dosarului de corupţie al primarului Buşagă, solicitând refacerea actului de sesizare a instanţei. Ulterior însă, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au admis recursul DNA, au casat în totalitate sentinţa Tribunalului Vâlcea şi au trimis cauza înapoi pentru continuarea judecăţii.

În 2015 s-a decis începerea judecăţii...

Toate aceste proceduri au durat destul de mult, mai ales că unul dintre judecătorii vâlceni s-au abţinut, iar dosarul a fost trimis către judecătorul de Cameră Preliminară, iar mai apoi inculpaţii au formulat contestaţii privind legalitatea sesizării instanţei. Într-un final însă, magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis, în data de 25 martie 2015, să respingă contestaţiile celor trei inculpaţi, Ion Buşagă, Nicolae Talpoş şi Ion Mohanu, şi să dispună începerea judecăţii cauzei.
Aşadar, conform procurorilor DNA primarul comunei Berislăveşti, agentul agricol al Primăriei Berislăveşti şi preşedintele Obştii de Moşneni Surdoiu Pripoara se fac vinovaţi de comiterea infracţiunilor de uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual. Pare-se că întreaga activitate infracţională a celor trei inculpaţi se învârte în jurul Obştii de Moşneni Surdoiu Pripora, ei întocmind acte false pentru punerea în posesia obştii a unei suprafeţe de teren de 670 de hectare ce aparţinea în realitate Eforiei Spitalelor Civile. Procurorii susţin că acea proprietate nu a fost revendicată de moştenitori şi, ca atare, ea revenea statului român. Dar, prin actele falsificate de primarul Ion Buşagă şi agentul agricol Nicolae Talpoş, acte de au fost înregistrate la Primăria Berislăveşti, statul a fost prejudiciat cu suma de peste 20 de milioane de lei.


Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella