Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Fostul şef al FMI a fost arestat pentru spălare de bani

Rodrigo Rato, fostul ministru spaniol al finanţelor şi fostul director a Fondului Monetar Internaţional (FMI), în vârstă de 66 de ani, a fost arestat pentru acuzaţii legate de corupţie. Acesta a fost arestat în locuinţa sa din Madrid.

Rato a fost ministru al finanţelor în perioada 1996-2004, director al FMI în perioada 2004-2007 şi preşedinte al Bankia din 2010 până la prăbuşirea acesteia în 2012, când a depus cerere pentru amnistie fiscală.

Se pare că Rodrigo Rato a fost responsabil pentru comiterea unor nereguli privind înscrierea băncii spaniole Bankia la bursă în 2011. Totodată, acesta alături de alţi 80 de oficiali spanioli sunt acuzaţi de infracţiune faţă de dreptul societăţilor pentru că au cheltuit în total 15 milioane de euro în discoteci, safari şi pentru obiecte de lux folosind carduri bancare oculte emise de Caja Madrid şi Bankia, sustrăgându-se astfel fiscului.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella