Senatul ignoră solicitarea DNA în cazul Şova

15 Apr 2015
Ultima solicitare a DNA în cazul senatorului Dan Şova a fost respinsă de Biroul Permanent. În argumentarea deciziei, conducerea Senatului susţine că Parlamentul comunică doar cu Ministerul Justiţiei, iar o asemenea solicitare trebuie să urmeze traseul legal: DNA - Parchetul General - Ministrul Justiţiei - Senat.

Amintim că DNA a solicitat miercuri toate înscrisurile Senatului cu privire la solicitările procurorilor în cazul Şova, dar şi în cazurile tuturor senatorilor, din perioada 2014 - 2015.

La finalul şedinţei Biroului Permanent, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia este axată pe elementul de fond şi elementul de formă. Pe fond, Senatul nu ar avea nicio problemă să trimită către DNA documentele solicitate. Totuşi, Biroul Permanent cere să fie respectată procedura legală, în acest sens fiind sesizat ministrul Justiţiei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...