Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Senatul ignoră solicitarea DNA în cazul Şova

15 Apr 2015
Ultima solicitare a DNA în cazul senatorului Dan Şova a fost respinsă de Biroul Permanent. În argumentarea deciziei, conducerea Senatului susţine că Parlamentul comunică doar cu Ministerul Justiţiei, iar o asemenea solicitare trebuie să urmeze traseul legal: DNA - Parchetul General - Ministrul Justiţiei - Senat.

Amintim că DNA a solicitat miercuri toate înscrisurile Senatului cu privire la solicitările procurorilor în cazul Şova, dar şi în cazurile tuturor senatorilor, din perioada 2014 - 2015.

La finalul şedinţei Biroului Permanent, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia este axată pe elementul de fond şi elementul de formă. Pe fond, Senatul nu ar avea nicio problemă să trimită către DNA documentele solicitate. Totuşi, Biroul Permanent cere să fie respectată procedura legală, în acest sens fiind sesizat ministrul Justiţiei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella