Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Călin Popescu Tăriceanu, lecţie de democraţie pentru Codruţa Kovesi

Invitat la emisiunea "Ultimul cuvant" difuzata de postul B1Tv, Calin Popescu Tariceanu (foto) i-a predat procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, o adevarata lectie de democratie. Tăriceanu a subliniat că există diferenţe nete între România anului 2015 şi cea din anii 1950. Şeful Senatului este unul dintre cei care au vorbit public despre ratiunea institutiei imunitatii parlamentare si despre caracterul exceptional al masurii arestarii preventive, pentru a infrana practicile excesive, tot mai pregnante in ultima perioada, ale "procuraturii".

"Parlamentul nu e un ghiseu in care se inregistreaza solicitarea procuraturii si automat pleaca mai departe... Parlamentul este institutie democratica aleasa de cetateni. Procuratura, nu. Procurorii sunt numiti. Doamna Kovesi face o confuzie. Refuzul de a accepta arestarea nu inseamna blocarea justitiei... Dupa '90, vorbim despre libertati... In anii '50, practica era aceeasi, oamenii erau arestati, vinovati sau nevinovati... Se strigau sloganuri: Cei ce zac in inchisori sunt dusmani si tradatori!", a spus Călin Popescu Tăriceanu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella