DNA, eşec în cazul arestării lui Sergiu Lucinschi

Motivarea deciziei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a nu se impune măsura arestării în cazul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova arată că procurorii DNA nu au adunat suficiente probe care sa duca la o suspiciune rezonabila a faptei de santaj de care este acuzat Lucinschi. Magistraţii au dispus doar măsura controlului judiciar în cazul lui Lucinschi.

„Inculpatul nu a pretins niciodată, explicit sau insidios, că ar avea vreo influenţă, în afara cadrului procesual, asupra organelor judiciare şi nu a lăsat să se înţeleagă acest lucru în mod indubitabil, astfel încât judecătorul să poată să reţină probarea traficului de influenţă", se arată în motivarea ICCJ.

În apărarea sa, Sergiu Lucinschi a susţinut că nu trebuie arestat, deoarece provine dintr-o familie onorabilă, luându-şi angajamentul că nu va încălca orice reguli impuse de judecători.

„Sergiu Lucinschi, în ultimul cuvânt, a solicitat respingerea cererii formulate de procuror privind arestarea sa, arătând că este o persoană care provine dintr-o familie onorabilă în ţara sa de origine, nu are antecedente penale, nu a avut niciodată conflict cu legea, are domiciliul stabil, are venituri din care să se întreţină şi nu va încălca nicio măsură impusă de către instanţă", se mai arată în motivarea ICCJ.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...