Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


DNA, eşec în cazul arestării lui Sergiu Lucinschi

Motivarea deciziei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a nu se impune măsura arestării în cazul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova arată că procurorii DNA nu au adunat suficiente probe care sa duca la o suspiciune rezonabila a faptei de santaj de care este acuzat Lucinschi. Magistraţii au dispus doar măsura controlului judiciar în cazul lui Lucinschi.

„Inculpatul nu a pretins niciodată, explicit sau insidios, că ar avea vreo influenţă, în afara cadrului procesual, asupra organelor judiciare şi nu a lăsat să se înţeleagă acest lucru în mod indubitabil, astfel încât judecătorul să poată să reţină probarea traficului de influenţă", se arată în motivarea ICCJ.

În apărarea sa, Sergiu Lucinschi a susţinut că nu trebuie arestat, deoarece provine dintr-o familie onorabilă, luându-şi angajamentul că nu va încălca orice reguli impuse de judecători.

„Sergiu Lucinschi, în ultimul cuvânt, a solicitat respingerea cererii formulate de procuror privind arestarea sa, arătând că este o persoană care provine dintr-o familie onorabilă în ţara sa de origine, nu are antecedente penale, nu a avut niciodată conflict cu legea, are domiciliul stabil, are venituri din care să se întreţină şi nu va încălca nicio măsură impusă de către instanţă", se mai arată în motivarea ICCJ.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella