Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 09 aprilie 2015

08 Apr 2015
• Preşedintele Senatului şi al Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, va ajunge în scurt timp la DNA • În martie 2013, premierul Victor Ponta promitea că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2016 dacă autostrada Comarnic-Brașov nu va fi gata până la sfârșitul anului 2016 • Ilie Năstase este foarte supărat pe Simona Halep • Am fost, sunt şi rămân un fervent apărător al realizărilor Preşedintelui Băsescu în timpul mandatelor sale • Băi, inculților care vă tot plângeți că Iohannis nu face nimic: omul a mai scris o carte: "Primul pas"

• Preşedintele Senatului şi al Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, va ajunge în scurt timp la DNA. Potrivit unor surse juridice, audierea acestuia de către procurorii anticorupţie, într-un dosar care a făcut valuri în ultimele luni, este o chestiune de zile. Unul dintre dosarele în care numele lui Tăriceanu a fost vehiculat este Dosarul Microsoft. Afacerea Microsoft s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ani, în perioada guvernelor Năstase, Tăriceanu şi Boc. Deşi Tăriceanu a declarat în mai multe rânduri că nu are niciun motiv de îngrijorare, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, l-ar fi denunţat pe fostul premier liberal. Potrivit unor alte surse, un martor din dosarul Microsoft le-ar fi declarat anchetatorilor că şi actualul preşedinte al Senatului a avut un „comision" din această afacere.

• În martie 2013, premierul Victor Ponta promitea că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2016 dacă autostrada Comarnic-Brașov nu va fi gata până la sfârșitul anului 2016. După numeroase amânări, la mijlocul lunii februarie, Ioan Rus îi cerea premierului un alt răgaz de 2 luni pentru luarea unei decizii. Şi costurile estimate de guvern pentru construirea acestei autostrăzi sunt o bătaie de joc: 1,8 miliarde de euro pentru construcţia şi proiectarea celor 53 de km de autostradă. Preţul final este cu atât mai revoltător cu cât autostrada va fi concesionată 30 de ani, astfel că în total, va ajunge să coste statul român 8,4 miliarde de euro. În această situaţie, credem că Victor Ponta îşi va ţine promisiunea şi nu va mai candida în 2016. Se poate că un lider politic socialist să nu aibă onoare?

• Ilie Năstase este foarte supărat pe Simona Halep. Dar nu supărat, ci furios, dezamăgit și nemulțumit. Nu are limba română cuvinte suficient de dure ca să exprime ce simte Marele, Inegalabilul, Intangibilul Ilie Năstase. De ce? Pentru că nu participă Simona la Fed Cup ca să reprezinte România. În schimb a ales să participe la turneul de la Stuttgart. Auzi, bre, nea Ilie, domnu Năstase? Cine ești, bre, tu pentru Simona Halep ca să-ţi permiți să fii supărat? Ai investit în evoluția ei? Mă îndoiesc. I-ai dat bani de buzunar și i-ai plătit suplimentele alimentare când era copil? Nu cred. Ești tac-su, mă-sa sau văru-su? Nici pe departe. Atunci ce te legitimizează pe tine să fii supărat? Patriotismul? De unde, nene? Ce ai făcut tu ca senator pentru România? Cu ce proiect de lege te-ai evidențiat? Patriotism? Păi nu era mai bine să votezi matale să meargă Dan Șova la DNA, lucru care îți stătea în putere, decât să te bați cu cărămida de euroi în piept că ești patriot?

• Am fost, sunt şi rămân un fervent apărător al realizărilor Preşedintelui Băsescu în timpul mandatelor sale. L-am susţinut pe Traian Băsescu şi l-am criticat când a sărit gardul care delimitează critica virilă de atacul sub centură. Mi-a plăcut emisiunea lui Sabin Orcan dar criticile lui Traian Băsescu la adresa Justiţiei mi-au lăsat un gust amar. Nu suntem orbi pentru a nu constata că Elena Udrea este ţinută în arest doar pentru a face presiune pe ea în timp ce alţi jefuitori de ţară se plimbă liberi sau sunt la ei acasă. Se vede de la o poştă că măsurile preventive sunt aplicate discriminatoriu, după moaca clientului. Totuşi prin formularea criticilor la adresa Justiţiei, Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să spună că Justiţia nu a fost şi nu este chiar curată, nu este nici aşa de independentă cum credeam şi că de fapt poporul a fost tot timpul minţit cu televizorul. Aş fi dorit să aud din gura lui Traian Băsescu că se delimitează de toţi cei care au jefuit banul public, de toţi foştii camarazi de politică ce au probleme cu Justiţia. Postarea pusă pe Facebook mai târziu de către Traian Băsescu a dat dovadă de decenţa necesară cu care poţi formula critici fără a folosi însă expresii ce pot răni unele persoane. Nea Trăiane, sincer îţi spun, nu se merită să îţi dinamitezi mandatele şi viitorul politic pentru nimeni. În politică prietenia nu durează decât până la viitoarea trădare.

• La 24 de ore după ce cotidianul portughez Diario de Noticias a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, este în vacanță în Madeira (arhipelag portughez din Atlanticul de Nord), Administrația Prezidențială a difuzat un comunicat de o frază în care ne spune că șeful statului este în concediu în perioada 6-10 aprilie. Fraților, e nasol! De azi până sâmbăta viitoare, plouă în Madeira. Sper că și-a luat paltonul!

• Băi, inculților care vă tot plângeți că Iohannis nu face nimic: omul a mai scris o carte: "Primul pas". E în Madeira ca să-i termine corectura. Anul viitor, va apare "Al doilea pas". Mare scofală! Şi Copos a scris 5 cărţi, cred că de maaare valoare, dacă pentru două condamnări (una de 3 ani şi 8 în Dosarul Transferurilor, alta de 4 ani în Dosarul Loteria), a ieșit din pușcărie, curat şi uscat, după numai 1 an şi o lună. Halaaaal! Poate că şi Iohannis, pentru cărţile scrise, va fi scutit de cei 5 ani cu executare şi... va pleca mai repede! Ducă-se! Așteptăm să-i cumpărăm noua carte, la standul „poveşti nemuritoare" şi partea a 2 a: ultimele 100 zile de mandat ale președintelui Klaus. Aia o cumpăr, să mor!!!

• Gâdea vindecă de cataracte, rezolvă impotențe, scoate argintu' din sânge, leagă și dezleagă căsătorii, bagă și scoate oameni la tubulatură. Dacă aveți probleme medicale, apelați la el, deschideți televizorul la Latrina 3 și vă expuneți părțile vătămate către Vindecătoru' Gâdea. De curând, un amic a scăpat de hemoroizi, tinând fundul expus la Sinteza Zilei, 10 minute pe zi. A fost miraculos.

• Parlamentarii s-au rezolvat singuri, iar de acum vor ajunge mai ușor în ghearele DNA. Aceștia au modificat Statutul senatorilor și deputaților, la articolul 24. Modificare este una de nuanță, dar extrem de importantă. De acum încolo, parlamentarii pot fi reținuți cu încuviințarea majorității membrilor prezenți la respectiva ședință. Înainte, aceștia puteau fi reținuți doar dacă se împlinea un cvorum de 50% plus 1 în favoarea venită din partea Ministerului Justiției.


Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...