BREAKING NEWS: Ionuţ Ionescu, condamnat de Tribunalul Vâlcea

Fostul director comercial al societăţii Apavil SA şi-a aflat azi, 30 martie a.c., sentinţa în dosarul de corupţie în care era arestat la domiciliu. Ionuţ Ionescu a fost condamnat pentru luare de mită la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia dată de Tribunalul Vâlcea nu este definitivă. „Azi am luat act de decizia instanţei, Ionuţ Ionescu fiind, într-adevăr, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Vom analiza sentinţa, vom analiza încă o dată dosarul şi vom decide dacă facem sau nu apel" – ne-a declarat avocatul Victor Stănculescu, apărătorul lui Ionuţ Ionescu.

Reamintim că, Ionuţ Ionescu a fost arestat de oamenii legii la începutul lunii ianuarie 2015, atunci când procurorii DNA l-au prins în flagrant în timp ce primea mită de la un om de afaceri din Craiova. În rechizitoriu întocmit de procurorii DNA se arată că în perioada septembrie 2014 – 08 ianuarie 2015, Ionuţ Ionescu, având calitatea de funcţionar public, a acceptat de la un denunţător, reprezentant al firmei SC Hidroprest Steel SA din Fundeni, Ilfov, o sumă de bani spunându-i că „vom lega o frumoasă prietenie în 2015". Flagrantul a avut loc în data de 8 ianuarie 2015 la restaurantul Crystal Palace din Râureni. Ionuţ Ionescu s-a întâlnit cu denunţătorul, om de afaceri din Craiova, la restaurantul respectiv, unde au băut o cafea. La ieşirea din restaurant îl aşteptau mai multe persoane, care s-au dovedit a fi procurori DNA.

De asemenea, denunţătorul i-ar fi promis suma de 10.000 USD în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv atribuirea preferenţială, prin achiziţie directă, de contracte de achiziţie publică, de către S.C. APAVIL S.A. Vâlcea în favoarea firmei sale.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...