ŞOCANT! Caz MORTAL de GRIPĂ PORCINĂ la Maternitatea Vâlcea

29 Mar 2015
Caz grav la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. O gravidă, de 28 de ani, şi-a pierdut viaţa, după ce a fost depistată cu virusul AH1N1, adică gripă porcină. Din fericire, femeia a dat naştere un bebeluş sănătos, care a fost luat de rude acasă. Cazul datează de mai bine de 3 săptămâni, iar femeia a murit la Bucureşti, la spitalul Victor Babeş.

Tot etajul 2 în carantină

Laura Predescu, de 28 de ani, se afla sub monitorizare la dr. Rădulescu, fiind la a doua naştere. Femeia mai avea încă un băieţel de un an şi câteva luni acasă. Când s-a apropiat naşterea, gravida s-a prezentat la Maternitate şi pentru că starea ei era una dificilă, chiar complicată, ea suferind şi de obezitate, medicul a decis să o interneze. La Maternitate, femeia a stat internată mai bine de o săptămână, dând naştere unui bebeluş sănătos. La confirmarea veştii că este infestată cu virusul gripei porcine, tot etajul 2 al Maternităţii Vâlcea, unde se afla femeia internată, a fost băgat în carantină. După naştere, starea femeii s-a înrăutăţit, mai ales că avea şi o puternică pneumonie şi s-a decis ca femeia să fie transportată la spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Acolo, medicii bucureşteni nu au mai reuşit să-i salveze viaţa femeii deoarece apăruseră prea multe complicaţii.

DSP Vâlcea nu a finalizat concluziile

Deocamdată nu se ştie cu exactitate dacă femeia a contractat virusul de la Maternitatea Vâlcea sau dacă la momentul internării îl avea deja. „Femeia a decedat din cauza complicaţiilor, era cu obezitate, cu pneumonie şi avea predispoziţie pentru a face o boală gravă, mai puternică. A avut o pneumonie destul de severă şi au fost complicaţii majore. Pacienta a decedat la spitalul Victor Babeş. Noi am fost anunţaţi de la Victor Babeş. Au fost luate probe de sânge, i s-a făcut testarea şi s-a descoperit că era cu acest virus. Despre bebeluş ştiu că este OK. Noi am fost la Maternitate, am verificat condiţiile igienico-sanitare, am făcut ancheta, cazul a fost preluat cu elicopterul de la Râmnicu Vâlcea, după ce a născut", susţine directorul DSP Vâlcea, .

Două cazuri de gripă porcină şi la Arad

Alertă maximă şi la Arad, după ce a fost confirmat un al doilea caz de gripă AH1N1, la scurt timp după ce un pacient cu acelaşi diagnostic a decedat. Bărbatul depistat cu gripă porcină este izolat la Spitalul Clinic de Urgenţă Arad, iar medicii spun că are şanse minime de supravieţuire. Cazul a apărut la doar o săptămână, după decesul primului bărbat cu acelaşi diagnostic.
„Pacientul, un bărbat de 38 de ani, este în stare critică. El a prezentat simptomatologia gripei AH1N1, diagnostic care a şi fost confirmat, iar pacientul izolat. Starea lui este critică. Este cu insuficienţă respiratorie, fiind intubat la Terapie Intensivă", a declarat dr. Teodora Olaru, managerul unităţii spitaliceşti. Medicii au luat-o în evidenţe pe mama bărbatului, care l-a îngrijit în primele zile de la manifestarea bolii, când nu se ştia că suferă de gripă porcină.

Bărbatul care a decedat era obez

În urmă cu două săptămâni, tot la spitalul județean din Arad s-a prezentat un alt bărbat, de 42 de ani, care, ulterior, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș" Timișoara, confirmându-se şi în cazul lui gripa de tip AH1N1. Acesta a decedat în urmă cu o săptămână, moartea survenind şi pe fondul faptului că era obez.
Virusul AH1N1 sau gripa porcină, cum mai este cunoscut, este unul dintre virusurile la care se aşteptau să apară în acest sezon. Tocmai de aceea vaccinul antigripal din acest an a avut în compoziţie tulpini de virusuri gripale inactivate printre care şi se numără şi AH1N1. Pentru prevenirea şi răspândirea gripei, dar şi a altor infecţii respiratorii, medicii recomandă o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe şi legume. De asemenea este bine să evităm expunerea îndelungată la frig.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...