Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

DARIUS VÂLCOV, arest la domiciliu

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov a câştigat prima rundă din meciul cu DNA. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în cazul lui Vâlcov să respingă propunerea procurorilor DNA, care ceruseră arest preventiv pentru 30 de zile şi să-l plaseze pe fostul ministru în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, însă este executorie. Ea poate fi contestată de procurori.

"În baza art. 227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie privind pe inculpatul VÂLCOV DARIUS – BOGDAN. În baza art. 218 alin. 1 Cod procedură penală cu referire la art. 219 alin. 1 Cod de procedură penală, art. 227 alin. 2 şi art. 202 alin. 4 lit.d Cod procedură penală, aplică inculpatului VÂLCOV DARIUS – BOGDAN măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 26 martie 2015 până la data de 24 aprilie 2015, inclusiv.

În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului VÂLCOV DARIUS – BOGDAN obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi şi libertăţi şi de a se supune restricţiilor stabilite de acestea. În temeiul art. 221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul VÂLCOV DARIUS – BOGDAN are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, precum şi cu ceilalţi subiecţi procesuali. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Conform art.221 alin.5 C.p.p., pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul unde locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

În temeiul art. 221 alin.8 C.p.p., copia prezentei încheieri se va comunica de îndată inculpatului VÂLCOV DARIUS – BOGDAN şi autorităţii desemnate cu supravegherea sa, respectiv Poliţia oraşului Slatina, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi organelor de frontieră. Constată că reţinerea inculpatului VÂLCOV DARIUS – BOGDAN a încetat la data de 26 martie 2015, ora 17.30. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial, în sumă de 50 lei, cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi procuror", arată magistraţii de loa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella