ESCROC din PNL cere bani în numele liderului Cristian BUICAN

25 Mar 2015
Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, este pus în faţa unei situaţii controversate, după ce mai multe persoane s-au folosit de numele lui pentru a cere bani sau alte foloase de la firme care au lucrări în judeţ. Buican a rămas consternat când a auzit ce făcea unul dintre apropiaţii lui, membru PNL, pe care l-a mai şi năşit în urmă cu 2 ani. Pentru lămurirea situaţiei, Buican a depus plângere penală, mai ales că mai mulţi primari şi oameni de afaceri au venit la el pentru a-i cere socoteală.

Escrocul, fin de-al lui Buican

Dan Bobocea, cel care a cerut bani de la firme în numele lui Buican, face parte din noua generaţie de la PNL, iar domnul a încercat să ardă mai repede etapele din partid, înrudindu-se forţat chiar cu preşedintele partidului. Pe principiul că oamenii sunt sensibili la chestii de genul „năşărie/finărie", Bobocea a apelat la un subterfugiu pentru ca Buican să-i devină naş. Practic, Buican a fost forţat să-l năşească pe Bobocea, după ce acesta, cu 10 zile înainte de nuntă, s-a dus în biroul liderul PNL pentru a-i înmâna invitaţia la nuntă. În momentul în care Buican a citit numele naşilor, i-a crescut tensiunea. Era trecut chiar numele lui. Bobocea s-a lamentat şi şi-a frânt mâinile, rugându-l pe Buican să nu-l lase baltă, pentru că cei care le promiseseră că-i năşesc s-au răzgândit.

Bani pentru câştigarea unor licitaţii

Astfel s-a ales preşedintele PNL cu încă o pereche de fini, dar şi cu mari bătăi de cap. Pentru că, din momentul în care Bobocea s-a văzut pe cai mari a şi început să facă afaceri la înălţime. Finul a cerut, în numele lui Buican, bani de la mai mulţi oameni de afaceri din Vâlcea pentru ca aceştia să câştige anumite licitaţii la primăriile conduse de primarii liberali. Bobocea le dădea asigurări afaceriştilor că este unul dintre apropiaţii lui Buican şi că banii vor ajunge la acesta. Sumele cerute de Bobocea erau între 5.000 şi 20.000 de euro.
Unul dintre oamenii de afaceri a crezut în povestea lui Bobocea şi i-a dat acestuia 20.000 de euro, după ce a câştigat o licitaţie în nordul judeţului. Cum firma nu a început lucrarea la termenul prevăzut, primarul i-a cerut explicaţii. Patronul firmei i-a răspuns într-un mod extrem de grosolan, reproşându-i că le-a dat banii şi lui şi lui Buican ca să nu facă figuri. Primarul s-a enervat rău de tot şi imediat l-a sunat pe Buican, explicându-i cele întâmplate.

Buican dă cu finul la Parchet

Preşedintele PNL Vâlcea a luat imediat măsuri, după ce a stat de vorbă atât cu primarul, cât şi cu afaceristul. Finul nu i-a mai răspuns la telefon... Dându-şi seama că gluma se îngroaşă, Buican a decis să facă plângere la Parchet pentru lămurirea întregii poveşti.
„Am înţeles că sunt mai mulţi colegi din PNL şi nu numai care vorbesc în numele meu. Nu am încă date concrete, dar încerc să aflu. Deocamdată, sunt zvonuri, discuţii. Cred că unii doresc să-şi rezolve anumite probleme, profitând de imaginea mea, iar alţii pur şi simplu vor să îmi facă rău. Însă, îi avertizez pe toţi cei care vorbesc sau au vorbit în numele meu că nu voi tolera aşa ceva! Voi face toate demersurile legale necesare în momentul în care voi fi sigur de identitatea celor care încearcă să profite de pe urma mea", ne-a declarat liderul PNL, Cristian Buican.
Mai mult, Bobocea a încercat să învolbureze apele şi între Buican şi Bulacu, după ce a vrut să scoată firma Agrodor, care distribuia pâine la o unitate hotelieră din Olăneşti. Şi aici, Bobocea a spus că vorbeşte în numele lui Buican şi că firma respectivă trebuie scoasă afară pentru a intra chiar el pe fir pentru distribuţia pâinii. Bulacu i-a reproşat acest lucru lui Buican, care, din nou, s-a văzut în situaţia de a ridica din umeri, neştiind despre ce este vorba. De altfel, am mai aflat că acest Bobocea are obiceiul de a lua bani împrumut de la anumite persoane şi de a nu-i mai returna. Mai mult, pentru a-şi pierde urma, îşi schimbă foarte des numerele de telefon.

Numele lui Buican deschide uşi

Se pare că nu doar Bobocea se foloseşte de numele lui Buican pentru a-şi rezolva diverse probleme, chiar şi materiale. Pe surse, am mai aflat că şi un angajat de la Apele Române, fost ţărănist, acum liberal, a cerut bani în numele lui Buican de la un trust de construcţii. De asemenea, şi proprietarul unei firme de dezinsecţie se plimbă prin judeţ, pe la şcoli şi pe la firme de alimentaţie publică, spunând că vine din partea liderului Buican.
Cu aşa colegi de partid, cine mai are nevoie de duşmani? E clar că liderul PNL Vâlcea are o mare problemă în acest sens, care, dacă nu ia măsuri grabnice, poate deveni penală.
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...