Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 19 martie 2015

18 Mar 2015
• Iohannis se deplasează des pe ruta Bucureşti-Sibiu, pentru a se întâlni cu soţia sa, care încă predă la un liceu din localitate • Ziaristul lingător de clanţe de ambasade occidentale a scris că în regimul Băsescu, a existat un regim al "borfaşilor de lux" protejaţi de justiţie şi doar "basiştii habotnici" nu văd asta • Adam Crăciunescu, directorul Romsilva, originar din Vaideeni/Vâlcea are un salariu lunar de circa 2.000 de euro pe lună • Marean deţine multe casete compromiţătoare cu Ghiţă şi Ponta, dacă le scoate, face senzaţie • Excepţională observaţia lui Ion Cristoiu în cazul procurorului general Tiberiu Niţu, cel care, se presupune, ar trebui să finalizeze dosarele nerezolvate ale „revoluţiei"

• Iohannis se deplasează des pe ruta Bucureşti-Sibiu, pentru a se întâlni cu soţia sa, care încă predă la un liceu din localitate. Însoţit de SPP şi de o maşină a Poliţiei, Klaus Iohannis are pretenţia să se deplaseze cu viteza legală pe tot parcursul drumului. Surse din cadrul Poliţiei Vâlcea au declarat că preşedintele Iohannis a spus că nu doreşte să pună nimănui viaţa în pericol şi că o restricţie de viteză trebuie respectată chiar şi de o coloană oficială. Astfel, şoferii au des ocazia să vadă coloana prezidenţială deplasându-se cu 50 de km pe oră. Nea' Klause, te temi pentru viaţa dumitale? Atunci adă-ţi nevasta unde îi este locul şi nu mă mai pune să cheltuiesc bani din buzunar pentru fumurile ei de academician în dirigenţie. Bine că am scăpat de navetiştii din Cluj care ne-au uscat de bani, că ai venit tu să o luăm de la capăt. Şi apropo, să ştii că poţi să faci buba şi la 50km/oră, sau cumva este singurul moment când te simţi şi matale bine, în maşină, pe drumuri?

• Ziaristul lingător de clanţe de ambasade occidentale a scris că în regimul Băsescu, a existat un regim al "borfaşilor de lux" protejaţi de justiţie şi doar "basiştii habotnici" nu văd asta. Cu riscul de a mi se da în cap cu această etichetă, întreb: cine i-a protejat? Daniel Morar şi Koveşi? SRI-ul lui Maior şi Coldea? Pe cine suna Băsescu ca să îi protejeze pe Udrea, Niro, Ghiţă sau alţii? Care era mecanismul ocult al protecţiei? Ziaristul clănţănos nu ne spune. Şi chiar dacă el face un frumos slalom şi spune că nu preia teoriile Antenei 3, eu cred că este doar o formă mai sofisticată a teoriilor conspiraţioniste vânturate de angajaţii lui Dan Voiculescu.

• Adam Crăciunescu, directorul Romsilva, originar din Vaideeni/Vâlcea are un salariu lunar de circa 2.000 de euro pe lună. Este un caz tipic de mizerie băgată sub preş de PSD, la care PNL tace: Crăciunescu a fost trimis în judecată, acuzat de abuz în serviciu şi sprijinirea unui grup infracţional, rămâne directorul Romsilva. Crăciunescu are sub control circa 3,3 milioane de hectare de pădure şi 17.500 de angajaţi. Este o neruşinare să rămână în funcţie, dar e omul lui Ilie Sârbu.

• Marean deţine multe casete compromiţătoare cu Ghiţă şi Ponta, dacă le scoate, face senzaţie. E blindat de înregistrări", spune un alt infractor ca şi el. Aha, deci Vanghelie a filmat-o pe ţiganca/romă Ana Birchall când sugea mortăciunea lui Geoană. Deci, Ana Birchall trebuia distrusă, iar Geoană a fost doar avertizat. Se spunea atunci că Ana Birchall era un rival pentru ţiganca/romă Andronescu (garantat Vanghelie), care vroia să fie ministru la învăţământ. Ce spunea Vanghelie în 2010: "Nişte lepre! Ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce spun, ca să le dai o funcţie, îţi dă nevestele." Ahaaa... deci Vanghelie ştie şi are dovezi video despre toate muistele şi muiştii din Parlament. Ce mă deranjează cel mai mult, este faptul că aceste înregistrări, dacă există cu adevărat, nu au ieşit la timp sau vor ieşi cu ţârâita în funcţie de negocierile acuzatului cu procuratura!

• 13 organizaţii non-guvernamentale îi cer lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Ordonanţa de Urgenţă nr. 2/2015 care modifică nu mai puţin de 26 de acte normative şi care a fost publicată în Monitorul Oficial fără dezbatere publică. Acest individ pesemne că judecă după chipul şi asemănarea sa, adică strâmb! Avocatul Poporului nu poate fi o coadă de topor care serveşte unor grupuri de interese paralele cu agenda cetăţeanului. Să ne contrazică acest android făcând un bilanţ cu activitatea sa în slujba şi apărarea cetăţeanului. Trebuie găsită soluţia rapidă de schimbare a lui Ciorbea care de la numirea în această funcţie a apărat doar interesele unei anumite grupări politice în detrimentul întregii naţiuni. Singura grijă a lui Ciorbea este să pupe mâna lui Ponta şi să încaseze salariul de milog. Fraierilor, de ce nu vă organizaţi ca să-l daţi afară pe impostorul ăsta care îşi zice avocatul poporului? De ce vă rugaţi de un şarlatan? PNL sapă de zor după soluţia de schimbare a klingonianului, cel puţin aşa se laudă unii membri marcanţi din fruntea partidului aşa zis de opoziţie, dar s-ar părea că s-au împotmolit, probabil le e favorabilă situaţia. Ce poţi să crezi? Ciorbea? Un om slab, lipsit de vigoare profesională şi de capacitatea de a se adapta urgent la evoluţia socială. Locul său este la TOMBERONUL istoriei, este depăşit total.

• Excepţională observaţia lui Ion Cristoiu în cazul procurorului general Tiberiu Niţu, cel care, se presupune, ar trebui să finalizeze dosarele nerezolvate ale „revoluţiei"! După cum probabil ştiţi, actualul şef al parchetelor are certificat de „luptător remarcat prin fapte deosebite". Adică, mai pe româneşte, beneficiar de privilegii, conform Legii 42/1990. În această calitate, obţinută după ce a intrat în magistratură, Niţu a dat o declaraţie în care povesteşte ce a făcut în zilele „revoluţiei". Pe atunci, după cum declară în scris, era militar în termen în cadrul UM 0596, aparţinând Ministerului de Interne. În fapt, soldat în trupele fostei Securităţi. În mărturia sa olografă, pe care o puteţi găsi pe internet, „revoluţionarul" Niţu susţinea că a deschis prima dată focul, de pe acoperişul TVR, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989. Ceea ce înseamnă că ar putea fi considerat „suspect că a împuşcat oameni la revoluţie", după cum exclama, deunăzi, fostul preşedinte Traian Băsescu. Problema e că relatarea conţine o minciună gogonată! Din simplul motiv că - aşa cum bine remarcă maestrul Cristoiu - lupta cu „teroriştii" avea să înceapă abia în noaptea următoare, după fuga lui Ceauşescu. Altfel spus, dacă nu poate fi tras la răspundere pentru vreo crimă cu autor necunoscut, procurorul Niţu a comis în mod sigur altă infracţiune. Încadrarea o lăsăm în sarcina subalternilor săi care anchetează azi dosarele „revoluţiei": fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals. Cu menţiunea că falsul i-a servit pentru a obţine, pe lângă diploma de "revoluţionar", un teren de 8.000 mp în judeţul Prahova. De la stat, carevasăzică din banii noştri, ai tuturor! Nu ştiu ce a împuşcat sau nu Niţu la revoluţie, dar să fii în trupele de securitate şi după aia să îţi iei certificat de revoluţionar, iar ulterior să te lăcomeşti la un teren de nu ştiu câte mii de metri, în oraşul unde eşti procuror (!), mi se pare o obrăznicie şi o găinărie care spune totul despre caracterul omului.

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...