Viceprimar AGRESAT, vinovatul PEDEPSIT

Viceprimarul liberal al localităţii Bujoreni, Dragoş Gigel Cîrstoiu, atrage problemele ca un magnet, el intrând în conflicte atât cu adversarii politici, cât şi cu cetăţenii din comună. Sigur, nici vicele nu este „uşă de biserică" şi spunem asta pentru că are la activ două dosare penale: unul pentru transport ilegal de lemne şi altul pentru că a omorât o femeie cu maşina chiar pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, din când în când, el mai este şi victimă. Ameninţat cu moartea şi agresat de un cetăţean, liberalului Dragoş Gigel Cîrstoiu i s-a făcut acum dreptate, agresorul său fiind pedepsit de instanţa de judecată.

Acum 2 ani, mai exact în data de 8 iunie 2013, viceprimarul PNL din Bujoreni a intrat în conflict cu un cetăţean din localitate, recidivist, care, nemaisuportând obrăzniciile lui Cîrstoiu, l-a luat la bătaie şi l-a ameninţat cu moartea.
S-a întâmplat ziua în amiaza mare, când vicele era în timpul serviciului. Dragoş Gigel Cîrstoiu l-a observat pe Ion Ciulei - zis „Rinu" , care se afla pe un teren privat şi îşi păştea animalele. Atunci s-a dus la el şi a încercat să-l alunge de acolo, chiar dacă nu era terenul în proprietatea sa. A urmat un schimb de replici dure, iar gurile rele spun că viceprimarul a repetat în nenumărate rânduri: „Băh, tu ştii cine sunt eu măh? Sunt viceprimarul comunei şi fac ce vreau eu!". Din această cauză se pare, Ion Ciulei a reacţionat violent, el începând să îl înjure, să îl ameninţe şi, spun martorii, i-ar fi tras chiar şi o palmă peste faţă vicelui Cîrstoiu.
Cazul a intrat imediat în atenţia poliţiştilor vâlceni, care au intervenit cu mascaţii şi, mai apoi, au deschis un dosar penal, pe care l-au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Agresorul „Rinu" a fost trimis în judecată, iar la începutul lunii martie 2015, magistraţii s-au pronunţat în cauză.

Condamnarea...

Ion Ciulei a fost găsit vinovat de magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, care l-au condamnat pentru comiterea a trei fapte penale: refuzul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În total, „Rinu" are de ispăşit pe pedeapsă de 2 ani de închisoare, dar cu suspendare. „Condamnă pe inculpatul CIULEI ION la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza art. 239 alin. 1 Cod penal 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal; Condamnă pe acelaşi inculpat la 6 luni închisoare pentru infracţiunea de ultraj. În baza art. 321 alin. 1 Cod penal 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal; Condamnă pe acelaşi inculpat la 1 an închisoare pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza art. 33 lit. a şi art. 34 lit. b Cod penal 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal; Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare. În baza art. 12 alin. 1 din Legea nr. 187 din 2012; Aplică dispoziţiile art. 71 Cod penal 1969 rap. la art. 64 alin.1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal 1969. În baza art. 81 şi urm. din Codul penal 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal; Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii pe durata unui termen de încercare de 4 ani. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal; Dispune suspendarea pedepselor accesorii pe durata termenului suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii" – au decis judecătorii.

Viceprimarul favorizat...

În ceea ce-l priveşte pe viceprimarul agresat, acesta se pare că are un tratament privilegiat. Dosarele sale penale, unul pentru transport ilegal de lemne şi altul pentru că a omorât o femeie cu maşina chiar pe trecerea de pietoni, zac undeva ori prin sertarele IPJ Vâlcea, ori prin cele ale procurorilor sau judecătorilor. În timp ce femeia pe care a ucis-o pe trecerea de pietoni putrezeşte într-un mormânt de aproape 6 ani de zile, liberalul Dragoş Gigel Cîrstoiu umblă cu maşina nestingherit pe drumurile publice. Probabil că doar justiţia divină o să intervină în acest caz, pentru că cea umană e prinsă în „mrejele" politice...

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...