După VANGHELIE, urmează ŞOVA la DNA!

DNA nu ratează nicio zi fără lideri politici importanţi, chemaţi în faţa procurorilor. Acum a venit rândul lui Dan Şova, fost ministru în guvernul Ponta, pentru care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, a transmis procurorului general al României referatul cauzei în care este acuzat. Practic, urmează ca Senatul să fie sesizat pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul actelor de corupţie săvârşite la Compania Energetică Turceni (CET) şi la Cpmpania Energetică Rovinari (CER).

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2007-2009, Dan Șova a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între CER și CET pe de o parte și SCA „Șova și Asociații" pe de altă parte.

De asemenea, Dan Șova, în calitate de „avocat coordonator" - mențiune trecută expres în toate aceste contracte, a participat la mai multe discuții legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER și CET și la alte instituții contribuind efectiv la încheierea acestor contracte și acte adiționale efectuând în plus și activitate de consultanță juridică în temeiul acestor contracte și acte adiționale.

La data de 20 februarie 2015, prin apărător ales, au fost depuse la dosarul cauzei 11 procese – verbale, întocmite în perioada 2005-2009, ale Adunării Generale a Asociaților Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații", neștampilate însă semnate indescifrabil de Dan Șova Dan și de alte două persoane.

De asemenea, în cursul lunii februarie 2015 au fost efectuate percheziții și audieri.

În legătură cu aceste documente, procurorii au suspiciuni întemeiate că sunt false, în sensul că sunt antedate, prezintă o stare de fapt inexistentă la datele respective, iar conținutul lor este conceput astfel încât să corespundă interesului actual al lui Dan Șova pe fondul scandalului mediatic cu privire la contractele de asistență juridică semnate cu complexele energetice Rovinari și Turceni.

Concret, în urma administrării materialului probator, a rezultat că, în perioada decembrie 2005 - ianuarie 2009 s-au adoptat 20-30 hotărâri care au avut alte puncte pe ordinea de zi decât cele consemnate în toate cele 11 procese-verbale.

Caracterul fals al celor 11 înscrisuri relevă întreprinderea de acțiuni de o gravitate deosebită din partea lui Dan Șova, activitate infracțională orientată în mod vădit în scopul obstrucționării anchetei, fapt care periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale și implicit ale înfăptuirii justiției penale în general.

Plăsmuirea conținuturilor celor 11 procese-verbale de către Dan Șova constituie în sine o activitate infracțională prin care s-a încercat inducerea și acreditarea ideii că acesta nu s-a implicat în încheierea celor trei contracte prezentate.

De asemenea, a rezultat faptul că în cursul anului 2010, din dispoziția lui Dan Șova s-au distrus toate hard-urile calculatoarelor societății de avocați cu scopul de a compromite toate documentele și corespondența purtată pe mail între societatea de avocați și conducerile celor două complexe energetice, precizează DNA.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...