12 ani de ÎNCHISOARE pentru CRIMINALUL din HOREZU care şi-a omorât bunicul

Şi-a omorât bunicul cu sânge rece, iar acum a venit timpul să plătească pentru crima sa. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, din Horezu, care în ziua de 28 aprilie 2014 l-a lovit pe bunicul matern cu o cărămidă în cap, bătrânul murind după 10 zile de agonie. Pentru fapta sa, tânărul a fost condamnat de magistraţii din Râmnicu Vâlcea şi Piteşti la închisoare cu executare. Şi fratele criminalului a fost condamnat, însă doar cu suspendare, pentru că loviturile sale nu au fost cauzatoare de moarte.

Cazul şocant a fost prezentat la momentul respectiv de redactorii Vocea Vâlcii. Conform anchetatorilor vâlceni, în seara zilei de 28 aprilie 2014, în jurul orei 20.30, Ovidiu Constantin Prundaru şi fratele său, Alexandru Prundaru, au mers la casa bunicului lor de 66 de ani, Gheorghe Şerban. Tinerii, aflaţi într-o stare avansată de ebrietate, i-au cerut acestuia bani pentru a-şi achita datoriile, însă bătrânul a refuzat să le dea, reproşându-le că le-a mai dat şi cu alte ocazii şi că ei folosesc banii pentru băuturi alcoolice. Atunci, cei doi fraţi s-au enervat şi au început să-l lovească pe bunicul lor. La un moment dat însă, Ovidiu Constantin Prundaru a luat o cărămidă de jos, cu care l-a lovit pe bătrân direct în cap, provocându-i leziuni grave.
Bărbatul a căzut la pământ într-o baltă de sânge, iar când l-a preluat ambulanţa el se afla deja într-o stare destul de gravă. A fost dus la Spitalul din Horezu, însă mai apoi a fost transportat la Vâlcea şi, în final, la Sibiu, acolo unde după 10 zile a şi decedat, ca urmare a unei fracturi de craniu.
Trebuie menţionat că atât criminalul, cât şi fratele său au fugit de la locul faptei cu o maşină, ei fiind depistaţi în scurt timp pe DN 67, pe raza comunei Slătioara. La volan se afla Alexandru, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ovidiu Constantin Prundaru a fost arestat preventiv pentru că el a fost cel ce a aruncat cu cărămida şi a fost acuzat de omor, iar fratele său, Alexandru Prundaru, a fost acuzat de infracţiunea de lovire şi alte violenţe.

Decizia magistraţilor...

Cei doi tineri şi-au recunoscut vina, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea i-au trimis în judecată. Procesul nu a durat mult, pentru că la sfârşitul anului trecut prima instanţă, Tribunalul Vâlcea, a dat prima sentinţă de condamnare. Acum însă, în luna februarie 2015, Curtea de Apel Piteşti a pronunţat sentinţa definitivă în cazul celor doi fraţi. Aşadar, criminalul Ovidiu Constantin Prundaru a fost condamnat la 12 ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar fratele său a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru lovire şi alte violenţe. „Condamnă inculpatul PRUNDARU OVIDIU CONSTANTIN, la 11 ani închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal, pe o durată de 3 ani. În baza art. 15 alin. 2 din Legea 187/2012 rap. la art. 83 alin. 1 Cod penal ( 1969); Revocă beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 364/24.11.2010 pronunţată de Judecătoria Horezu în dosarul nr. 1106/241/2010 şi dispune executarea acesteia alături de pedeapsa aplicată în prezenta cauză, urmând ca inculpatul să execute , în total , 12 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal. (...) Dispune confiscarea cărămizii – corp delict . În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008; Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul de Date Genetice Judiciare. (...) Condamnă inculpatul PRUNDARU ALEXANDRU la 5 luni închisoare . În baza art. 91 Cod penal; Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, cu termen de supraveghere de 2 ani. (...) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei oraşului Horezu, judeţul Vâlcea" – se arată în decizia instanţelor de judecată.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...