Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 05 martie 2015

04 Mar 2015
• DNA e călare pe un dosar de fraudare a vreo 100 de milioane de euro, fonduri europene, la SC Apa-Canal Sibiu • Dan Diaconescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru două infracţiuni de şantaj • Vine luni dimineaţa şeful FBI în România şi partea americană îi roagă pe români să nu spună nimic până marţi, ora 17.30 • Mor de curiozitate în privinţa modului în care Klaus Iohannis face sex • M-am uitat la nominalizarea lui Hellvig în Parlament: nu s-a discutat nimic • Jurnalistul Victor Ciutacu a prezentat o serie de declaraţii ale lui Dorin Cocoş, despre Elena Udrea

• DNA e călare pe un dosar de fraudare a vreo 100 de milioane de euro, fonduri europene, la SC Apa-Canal Sibiu. Sună cunoscut? Da, e societatea unde Iohannis era în AGA. Şi, da, era în AGA când s-a făcut şmenul ăsta de 100 milioane de euro. Sunt convins că nu ştia, nu insinuez nimic, dar ştiţi ce mă terifiază? Tăcerea totală din presă. Vă închipuiţi cum era dacă era Băsescu băgat în aşa ceva? Wow. Se ştie de multe zile de fraudă de la Apa-Canal Sibiu şi nici miau nu zice 95% din presa română. Repet, mă terifiază această omertă bine aranjată. La 6 aprilie 2011, contractul vizat de DNA a fost semnat de ministrul mediului de la acea vreme Laszlo Borbely dar şi de Klaus Iohannis ca reprezentat al asociaţiei de apă/canal dar şi ca reprezentant al primăriei Sibiu. Legea nu permite chestia asta, să fii cel care şutează la poartă şi să fii şi portar. Evident că Iohannis n-a mâncat usturoi, nici gura nu-i mai tace. A semnat ca primarul, fără să ştie ce semnează, deci el n-are nicio vină. Dacă era Udrea în locul lui, primea cinci arestări pe loc şi i se confiscau papucii, sutienul şi chiloţii.

• Dan Diaconescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru două infracţiuni de şantaj. Decizia este definitivă. Totodată a fost condamnat şi inculpatul Ghezea Mitruş la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Pe Diaconescu, ar fi mişto dacă l-ar pune în celulă cu asasinul Elodiei, poliţistul Cioacă. Eu n-aş rata asta pentru nimic în lume, dacă aş fi factor de decizie. Oare va face studio OTV din puşcărie?

• Elena Udrea, pe Facebook: - Nu mai bine mă ardeţi pe rug? Radio Erevan: - Îi răspundem doamnei Udrea că o ardem, dar nu pe rug.

• Vine luni dimineaţa şeful FBI în România şi partea americană îi roagă pe români să nu spună nimic până marţi, ora 17.30. Security. Ok, presa, aşa de zăpăcită cum o ştim, îşi ţine gura. Vine însă nea Ponta la Guvern, de dimineaţă, se vede cu americanu' de la FBI şi o dă pe surse la Mediafax, la ora 11. Ok, Mediafax scrie "surse oficiale", dar toată lumea ştie că reporterul care a semnat ştirea se ocupă de guvern. Ideea este: vă daţi seama ce crede directorul FBI despre câtă încredere poţi avea în politicienii români? Ăştia te toarnă gratis, de proşti, darmite când le dai banu'! Îngâmfatul de Ponta a vrut să arate cât de important este el pentru americani şi-n prostia lui arogantă a vrut să fie primul care dă ştirea. Asta arată cât de mic este... atât ca politician, cât şi ca om.

• Mor de curiozitate în privinţa modului în care Klaus Iohannis face sex. Nu-l văd întins pe spate, cu Prima Doamnă deasupra. Pare sub demnitatea lui. Nu-l văd nici doggy style, în genunchi. Aici nu mai comentăm. Îl văd în picioare, cu ochii semi-deschişi, sprânceana stângă uşor ridicată şi dinţii încleştaţi. Neapărat cu mâna dreaptă la inimă. Nu zâmbeşte, pentru că nu vrea să pară vulnerabil. Nu geme, pentru că, nu-i aşa?, niciodată nu gemi încruntat. Nu răcneşte, pentru că unii pot considera că e un obicei hitlerist. Mârâie sobru şi atât. Nu-l văd nici întins peste Prima Doamnă. De ce? Pentru că ar fi nevoie de două mâini. Peste fix 4 minute şi 23 de secunde, vorbeşte calm: "Gatam". Sau, după caz, în nemţeşte, că se mai joacă şi ei: "Fertig". De ce aşa scurt? Peste fix 6 minute şi 41 de secunde are o-ntâlnire cu consilierul pe probleme economice şi trebuie să-şi îndrepte cravata.

• M-am uitat la nominalizarea lui Hellvig în Parlament: nu s-a discutat nimic. S-a molfăit o procedură, iar Hellvig a ţinut un discurs de student mediocru la SNSPA. Adevărata scenă a fost în timpul procedurii de vot: parlamentarii votau, după care îşi puneau pe faţă zâmbetul unsuros de Dinu Păturică şi se duceau să-i strângă mâna lui Hellvig. O făceau în aşa fel încât Hellvig să înţeleagă că ar fi fost mai fericiţi dacă îi puteau pupa mâna. Sau condurii. Sau orice altceva, numai să fie clar că sunt sclavii lui, nu nişte parlamentari aleşi democratic care - să mori de râs - răspund doar în faţa poporului. Alexandru Cumpănaşu, ong-istul de la Asociaţia Pentru Implementarea Democraţiei (LOL) transmite salutul său voios de pionier la alegerea lui Hellvig: „Considerăm extrem de importantă decizia luată astăzi în Parlament, validarea de însuşi Parlamentul României a directorului SRI aducând stabilitate şi normalitate într-un stat de drept". Ştire Agerpres, dacă mă înţelegeţi... Lămâia, vă rog.

• Tudor Chiuariu e bine merci membru al grupului pro-America din Parlament. L-a uitat PNL-ul acolo. No problem, din cei 20 de membri ai grupului mai au probleme penale şi Ion Ariton şi Laszlo Borbely. Mai este pe acolo şi Ilie Sârbu, cercetat penal. 20% din parlamentarii grupului de prietenie cu SUA au probleme penale. Îşi închipuie că dacă sunt în grupul ăsta sună Obama la Kovesi şi-i dă ordin să-i ierte.

• Jurnalistul Victor Ciutacu a prezentat o serie de declaraţii ale lui Dorin Cocoş, despre Elena Udrea. În faţa judecătorilor de la ÎCCJ, Dorin Cocoş ar fi spus că regretă foarte tare faptul că a fost căsătorit cu Elena Udrea. Contextul în care a spus asta Cocoş că îi pare rău cu căsătoria e în altă cheie. Ciutacu a citat trunchiat. Cocoş spunea că îi pare rău pentru că i-a pricinuit necazuri lui Nuţi... şi faptul că mariajul cu Udrea i-a dăunat afacerilor lui pentru că era în centrul atenţiei. Ăsta a fost sensul... nu ce căcat mănâncă Ciutacu. Ce bărbat! Şi ăsta, ca şi Postelnicu, iese din scenă cu replica "Am fost un dobitoc".

• Observatorul de Prahova relatează, citând surse din interiorul Inspectoratului Judeţean Prahova, că Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, ar fi fost bătut şi jefuit în arestul de la Câmpina, de un interlop. Potrivit surselor, Herţanu ar fi avut "bunuri considerate a fi de lux", precum mâncare şi ţigări, pe care ar fi refuzat să le împartă cu "şeful de cameră" motiv pentru care deţinutul Ionuţ Pietraru l-ar fi bătut. În sprijinul lui Herţanu ar fi sărit ceilalţi colegi de celulă care ştiau cine este şi care l-ar fi lovit cu violenţă pe agresor. În urma conflictului, şi victima şi agresorul ar fi necesitat îngrijiri medicale. Iulian Herţanu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Ionuţ Pietraru, zis Ionuţ zis al lu' Miţa, la Spitalul Municipal Câmpina. Cazul nu a fost mediatizat de IPJ Prahova. 
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...